Kultura

PRIRODOSLOVNI MUZEJ Uz zanimljivu izložbu ponovo otvorena vrata svim posjetiteljima

PRIRODOSLOVNI MUZEJ Uz zanimljivu izložbu ponovo otvorena vrata svim posjetiteljima

Od ovog petka ponovo su otvorena vrata Prirodoslovnog muzeja svim posjetiteljima!

Podsjetimo, od 3. studenoga 2014. godine Muzej je bio zatvoren za javnost zbog radova u prostorima, koji su se odvijali u sklopu EX.PO AUS projekta, prekograničnog projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije u okviru IPA Programa jadranske prekogranične suradnje 2007 – 2013.

U projekt je uključeno 12 partnera iz 7 država, a Grad Dubrovnik je kao vodeći partner investirao sredstva u iznosu od 1.400.000,00 kuna u pilot projekt „Energetske učinkovitosti zgrade Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik“. Pilot projekt je obuhvatio izmjenu prozora, vrata, ugradnju LED rasvjete te novog sustava grijanja i hlađenja kako bi se smanjila potrošnja energije te poboljšao energetski razred objekta. Prirodoslovni muzej Dubrovnik tako je prva građevina unutar zidina s energetskim certifikatom, što je danas istaknuo i gradonačelnik Andro Vlahušić pri otvaranju muzeja, dok je v.d. ravnateljice Ana Kuzman ukratko predstavila rad muzeja od samog otvaranja.

V.d. pročelnica UO za turizam Biserka Simatović prezentirala je materijal za promotivni DVD prikupljen od 12 partnera koji će osim promocije turističkih atrakcija, bogatog kulturnog i materijalnog naslijeđa, posebnih lokaliteta, imati i edukativan karakter, što će se posjetiteljima prikazati nakon okončanja svih radova na muzeju.

Program svečanog otvorenja uključivao je i otvorenje izložbe fotografija „With compound eyes“ autora Nikole Rahméa, nakon čega je uslijedila edukativna radionica „Kukci pod povećalom“  namijenjena najmlađim posjetiteljima.

Pročitajte još

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist