Natrag
24.4.2019 08:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRIRODOSLOVNI MUZEJ Uz zanimljivu izložbu ponovo otvorena vrata svim posjetiteljima

24.7.2015 @ 11:35 Dulist Kultura
18;18

Podijelite:

Od ovog petka ponovo su otvorena vrata Prirodoslovnog muzeja svim posjetiteljima!

Podsjetimo, od 3. studenoga 2014. godine Muzej je bio zatvoren za javnost zbog radova u prostorima, koji su se odvijali u sklopu EX.PO AUS projekta, prekograničnog projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije u okviru IPA Programa jadranske prekogranične suradnje 2007 – 2013.

U projekt je uključeno 12 partnera iz 7 država, a Grad Dubrovnik je kao vodeći partner investirao sredstva u iznosu od 1.400.000,00 kuna u pilot projekt „Energetske učinkovitosti zgrade Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik“. Pilot projekt je obuhvatio izmjenu prozora, vrata, ugradnju LED rasvjete te novog sustava grijanja i hlađenja kako bi se smanjila potrošnja energije te poboljšao energetski razred objekta. Prirodoslovni muzej Dubrovnik tako je prva građevina unutar zidina s energetskim certifikatom, što je danas istaknuo i gradonačelnik Andro Vlahušić pri otvaranju muzeja, dok je v.d. ravnateljice Ana Kuzman ukratko predstavila rad muzeja od samog otvaranja.

V.d. pročelnica UO za turizam Biserka Simatović prezentirala je materijal za promotivni DVD prikupljen od 12 partnera koji će osim promocije turističkih atrakcija, bogatog kulturnog i materijalnog naslijeđa, posebnih lokaliteta, imati i edukativan karakter, što će se posjetiteljima prikazati nakon okončanja svih radova na muzeju.

Program svečanog otvorenja uključivao je i otvorenje izložbe fotografija „With compound eyes“ autora Nikole Rahméa, nakon čega je uslijedila edukativna radionica „Kukci pod povećalom“  namijenjena najmlađim posjetiteljima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana