DuList IN

Pripremite se! U petak luduju maturanti!

Kraj ovog tjedna, točnije petak 18. svibnja, maturanti dubrovačkih srednjih škola obilježit će Dan maturanata, tradicionalno okupljanje maturanata povodom završetka školovanja i kraja školske godine.

Stoga su, povodom tog dana, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske uputili priopćenje o preventivnim aktivnostima nadzora mjesta okupljanja maturanata.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu i u skladu sa Zakonom, policijski službenici provodit će preventivne aktivnosti u cilju pojačanog nadziranja mjesta okupljanja maturanata te pravovremenog sprječavanja mogućeg neprihvatljivog ponašanja sudionika proslave, kao što su npr. nedolična ponašanja pojedinaca, narušavanja javnog reda i mira, uništavanja i oštećivanja tuđe imovine, ometanja sigurnosti prometa, a čime se ugrožava i osobna sigurnost drugih građana.

Od ranih jutarnjih sati policija će pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih.

Iz PU dubrovačko-neretvanske čestitaju svim maturantima uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana.

Budući da je proslava maturanata najavljena za petak, a kako još uvijek nitko iz Grada Dubrovnika nije najavio tradicionalni prigodni program “Adio školo!”, slobodni smo zapitati se što se događa s tom manifestacijom.

Pročitajte još

MARJAN ŠKRABIĆ Lijepa priča s dubrovačkim šaptačem psima

Hrvoje Curić

KAD BI SVI OVAKO! Uz malo truda Bourbon procvjetao

Dulist

DRAGA TRADICIJA Konavljani i ove godine s magarcem natovarenim ledom na Stradunu

Dulist