Natrag
23.4.2019 18:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pripremite se na (još) skuplju struju!

17.10.2013 @ 16:51 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Iznos naknade koju danas plaćate kao kupac električne energije povećava se sa sadašnjih 0,5 lipa po kilovatsatu na 3,5 lipe što će povećati račune za struju za nekih desetak kuna.

Naime, Vlada je danas prihvatila Nacionalni akcijski plan za obnovljive izvore energije do 2020. godine te je odredila novu naknadu za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije, piše tportal.hr.
Iznos naknade koju plaća kupac električne energije poveća se U Akcijskom planu težište se s poticanja gradnje vjetroelektrana, prebacuje na poticanje proizvodnje električne energije iz biomase, bioplina, kogeneracijskih postrojenja i malih hidroelektrana te smanjuju ukupni troškovi za poticaje.

Plan je sukladan EU-ovoj Direktivi za obnovljive izvore, a njegov sastavni dio su konkretne mjere pomoću kojih će zemlje članice do 2020. ispuniti cilj od 20 posto udjela obnovljivih izvora energije u potrošnji, a više o samoj Direktivi pročitajte ovdje.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana