Zanimljivosti

Pripremite se na (još) skuplju struju!

Iznos naknade koju danas plaćate kao kupac električne energije povećava se sa sadašnjih 0,5 lipa po kilovatsatu na 3,5 lipe što će povećati račune za struju za nekih desetak kuna.

Naime, Vlada je danas prihvatila Nacionalni akcijski plan za obnovljive izvore energije do 2020. godine te je odredila novu naknadu za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije, piše tportal.hr.
Iznos naknade koju plaća kupac električne energije poveća se U Akcijskom planu težište se s poticanja gradnje vjetroelektrana, prebacuje na poticanje proizvodnje električne energije iz biomase, bioplina, kogeneracijskih postrojenja i malih hidroelektrana te smanjuju ukupni troškovi za poticaje.

Plan je sukladan EU-ovoj Direktivi za obnovljive izvore, a njegov sastavni dio su konkretne mjere pomoću kojih će zemlje članice do 2020. ispuniti cilj od 20 posto udjela obnovljivih izvora energije u potrošnji, a više o samoj Direktivi pročitajte ovdje.
 

Pročitajte još

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH MJESECI? Meteorolozi AccuWeathera ‘izbacili’ prognozu do ljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija