Grad

PRIPREME ZA SEZONU Iz Vodovoda upozoravaju: mogući preljevi otpadnih voda

PRIPREME ZA SEZONU Iz Vodovoda upozoravaju: mogući preljevi otpadnih voda

Vodovod Dubrovnik pokrenuo je godišnji pregled svih svojih kanalizacijskih objekata i mreže javne odvodnje na području Dubrovnika u sklopu priprema za turističku sezonu. Cilj je u što je većoj mjeri moguće osigurati neometano odvijanje svakodnevnog života građana i posjetitelja Dubrovnika tijekom tog najaktivnijeg dijela godine.

‘Dubrovnik ima 110 km kanalizacijske mreže, 20 crpnih postaja, a u sklopu sustava odvodnje nalaze se i 2 uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te jedna automatska rešetka. Riječ je o velikom i složenom sustavu i stoga ga pred svaku sezonu pregledavamo kako bi spriječili nastanak mogućih problema tijekom sezone’, rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić uz opasku kako je ova akcija samo nastavak aktivnosti na ovom polju jer djelatnici Vodovoda konstantno održavaju sustav odvodnje na cijelom području Dubrovnika, a posebice u povijesnoj jezgri grada.

U sklopu ove akcije sinoć je tako očišćena i pregledana crpna stanica Stari Grad u povijesnoj jezgri, a pregled se nastavlja u narednom periodu.

‘Trudimo se što manje ometati stanovnike i posjetitelje i stoga radimo i u noćnim satima kada to situacija zahtjeva. Prilagođavamo se i vremenskim prilikama koje nam ovih dana ne idu na ruku, ali bez obzira na sve cilj nam je dovršiti sve aktivnosti u što kraćem vremenskom roku’, zaključno je izjavio Lukša Matušić.

Za vrijeme odvijanja svih predviđenih aktivnosti, a zbog nužnog gašenja crpnih stanica prilikom njihovog pregleda, u sljedećih 20 dana može doći do kratkotrajnih preljeva otpadnih voda na za tu svrhu predviđenim incidentnim ispustima.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist