Aktualno

PRIPAZITE SE U ponedjeljak vrhunac toplinskog vala!

PRIPAZITE SE U ponedjeljak vrhunac toplinskog vala!

Premda je već u nedjelju temperatura zraka ponegdje u Dalmaciji bila blizu 40 °C – u sunčani će ponedjeljak biti još i viša! Gotovo diljem Hrvatske bit će vrhunac toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje. Najviša temperatura zraka u većini će mjesta biti 35 °C i viša, a osobito u unutrašnjosti Dalmacije i oko 40 °C. Pritom su ponegdje mogući i novi temperaturni rekordi. Osim vrućine, koje će biti i u nižem gorju, mnogima bi mogla smetati i sparina pa se preporuča smanjiti aktivnosti na otvorenome, a i ne zanemarivati ostale savjete, uobičajene kod iznimno vrućih dana, donosi HRT.

Prema nedjeljnim prognostičkim izračunima atmosfera će biti nestabilna iznad većine kontinentalne Hrvatske i sjevernog Jadrana, dok će na srednjem i južnom Jadranu vjerojatnost pljuskova biti vrlo mala. No, promjene su još moguće.

U srijedu daljnji pad temperature, do kraja dana i razvedravanje pa će tijekom blagdana ponovno biti pretežno sunčano, ali većini vjerojatno zamjetno ugodnije nego u ponedjeljak, u Dalmaciji i utorak…

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist