Natrag
20.4.2019 07:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRIPAZITE Ovih 10 ‘bezazlenih’ izjava mogle bi vas koštati otkaza!

25.7.2015 @ 20:22 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Ono što govorite u radnom okruženju i način na koji to govorite moglo bi vas skupo koštati, a da toga često niste niti svjesni.

Naoko bezazlene izjave mogle bi biti pogubne pa stoga pazite što govorite. Business Insider donosi 10 naoko nevinih fraza zbog kojih biste mogli dobiti otkaz.

1. Ja tu ne mogu ništa napraviti – Malo je vjerojatno kako se iscrpili sve opcije, a ova fraza zvuči kao da izbjegavate posao i odgovornost.

2. To nije pošteno – Zbog ovakvih izjava zvučite kao cvilidreta. Život nije fer, odrastite. Napravite ono što morate i nastavite dalje.

3. To je nemoguće – Zbog ovakvih izjava djelujete neambiciozno. Ako se dovoljno potrudite sigurno možete pronaći neko rješenje.

4. To nije moj posao – Bez obzira na to je li nešto vaš posao ili nije, ovakve pritužbe koriste oni koji nisu timski igrači. Ako vas je šef zamolio da nešto napravite, to je upravo postalo vaš posao.

5. Znate što mi se jučer dogodilo… – Otkrivanje previše detalja o privatnom životu moglo bi uzrokovati nelagodu kod kolega te djeluje neprofesionalno. U redu je potužiti se kolegi tijekom pauze za ručak, no zbog javnog iznošenja problema mogli biste zaraditi otkaz.

6. Plaća je mizerna – Ako niste zadovoljni plaćom, šefom ili kolegama budite tiho, nastavite raditi i potražite bolje rješenje.

7. Moja tvrtka je užasno mjesto za rad – Bio to Facebook, Twitter ili Instagram, nemojte misliti kako poslodavac ne provjerava što se o njemu govori na društvenim mrežama.

8. Nisam dovoljno plaćen za ovo – Zbog ovakve izjave ispast ćete lijenčina koja ne cijeni prilike koje joj se pružaju. Ako mislite da zaslužujete povišicu odradite to profesionalno.

9. Pokušat ću – Ova izjava otkriva nedostatak samopouzdanja kad je riječ o hvatanju u koštac s novim radnim izazovima.

10. Izgledaš umorno – Komentiranje izgleda kolega rijetko je kad primjereno. Ako nemate što pozitivno za reći, bolje šutite

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana