Sport

PRIMORJE STIŽE U GRUŽ ‘Szolnoki je bio upozorenje, moramo biti hrabriji’

PRIMORJE STIŽE U GRUŽ 'Szolnoki je bio upozorenje, moramo biti hrabriji'

Prva utakmica je najvažnija, kao i svaka iduća. ‘Loptica’ je na našoj strani. Osvojiti titulu prvaka nije imperativ, ali jest najveći cilj – izjavio je trener VK Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak uoči prve utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske u srijedu u 19 sati protiv Primorja EB.

-Finale će biti teško, jer je riječ o momčadi koja je osvojila dva posljednja naslova. Imaju iskustvo i pobjednički mentalitet u borbi za trofeje. Moramo ponoviti igru iz dva prijašnja ovogodišnja finala i biti na vrlo visokoj razini – dodao je Kobešćak, koji se osvrnuo i na 10:13 poraz prošle subote kod Szolnokija.

-Szolnoki je bio loša predstava i upozorenje. Ostali smo domaćinska momčad. Moramo biti jači, hrabriji i koncentriraniji – mišljenja je Kobešćak. Jugov strateg nije se htio osvrtati na glasine o lošem stanju u Primorju niti ‘lako ćemo’ razmišljanjima uoči utakmice.

-Ne opterećujem se stanjem u Primorju. Bavimo se sobom te dobrim stranama Primorja. Budemo li mislili o drugima, a ne o sebi, neće biti dobro – kazao je Kobešćak, dodavši kako je Felipe Perrone upitan za nastup.

Jugov kapetan Marko Bijač smatra kako se dvije momčadi odlično poznaju.
– Kod Primorja se sve vrti oko Radua, jednog od tri najbolja svjetska centra, koji je najveća opasnost. Uz njega, tu su šuteri Muslim, Bošković i Echenique, na koje trebamo posebno pripaziti. Moramo se koncentrirati na sebe i biti agresivniji i žešći nego u Szolnoku. Tako ćemo protivniku ostaviti manje vremena i prostora za igru – smatra Bijač.

Inače, sve utakmice doigravanja Prvenstva Hrvatske prenosit će Arenasport.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist