Aktualno

PRILIKA ZA BOLJI ŽIVOT Tri obitelji dobile ključeve gradskih stanova

PRILIKA ZA BOLJI ŽIVOT Tri obitelji dobile ključeve gradskih stanova

Ovih su dana tri dubrovačke obitelji s Liste prvenstva uselile u gradske stanove. Jednu od njih, mladu sedmeročlanu obitelj s petero malodobne djece, posjetio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. U obitelji Mirjane Grbić izražavaju zadovoljstvo novim životnim prostorom u Mokošici i ističu kako im je ova pomoć Grada od velike važnosti.

Kako ističu iz Grada Dubrovnika, ova mlada obitelj godinama je bezuspješno pokušavala dobiti gradski stan po povoljnijoj najamnini, a neko su vrijeme čak živjeli i u automobilu. Revizijom korištenja gradskih stanova, koje je Grad proveo koncem prošle godine i raspisivanjem natječaja za novu listu prvenstva za njihovo korištenje, ova sedmeročlana obitelj dobila je priliku za prihvatljiviji smještaj. Uselili su nedavno i kažu kako su sada barem neko vrijeme mirni što se tiče osiguravanja primjerenog stambenog prostora u kojem je njihova najmlađa kći upravo proslavila prvi rođendan.

Osim njih, još su dvije obitelji iz Dubrovnika dobile ključeve gradskih stanova. S njima su potpisani i ugovori, a u postupku je dodjela još dva gradska stana, čiji će ključevi korisnicima biti dodijeljeni nakon potpisivanja ugovora. Osim liste reda prvenstva Grad je vodio računa o broju članova obiteljskog domaćinstva i veličini raspoloživog stana.

Temeljem zaključka gradonačelnika Mata Frankovića od 16. svibnja 2018. utvrđena je i konačna Lista reda prvenstva podnositelja zahtjeva za davanje u najam stana u vlasništvu Grada te je na prijedlog Povjerenstva, a zaključkom gradonačelnika, najam stana dodijeljen za tri obitelji s liste i to:

1. Stan na adresi Vladimira Nazora 4,ukupne površine 48,00 m2 gospodinu Marku Vukasu (broj članova obiteljskog domaćinstva: 4)
2. Stan na adresi Điva Natali 6, ukupne površine 33,00 m2 gospođi Miladi Musić (broj članova obiteljskog domaćinstva: 3)
3. Stan na adresi Marina Kneževića 64 ukupne površine 58,79 m2m gospođi Mirjani Grbić (broj članova obiteljskog domaćinstva: 7)

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je objavio novu Listu prvenstva nakon što je koncem prošle godine završen postupak revizije korištenja stanova u gradskom vlasništvu te je raspisan natječaj za novu listu prvenstva za njihovo korištenje. Prethodno provedena revizija pokazala je kako od 56 stanova u izvornom vlasništvu Grada Dubrovnika 34 korisnika nisu ispunjavali uvjete za korištenje stana te im je izdano rješenje po kojemu Gradu moraju predati stan koji su koristili. Kako bespravni ili drugi korisnici gradskih stanova budu vraćali nekretnine u posjed Gradu, tako će se u njih useljavati osobe s nove Liste prvenstva.

Također, u Gradu Dubrovniku se intenzivno radi i na formiranju liste branitelja koji imaju pravo na otkup stanova te bi uskoro i otvoreno pitanje stambenog zbrinjavanja branitelja, koje traje dugi niz godina, trebalo biti privedeno kraju.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist