Natrag
26.4.2019 10:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRIJEVOZNICI DIŽU CIJENE ‘Zbog viših cestarina rastu ukupni troškovi’

21.3.2017 @ 6:14 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Povećanje cijena cestarina dodatni je udar na prijevoznike i korisnike usluga, upozorila je Hrvatska gospodarska komora.

Prijevoznici nemaju na koga prebaciti povećane troškove nego na građane odnosno naručitelje prijevoza zbog čega građanima još više rastu životni troškovi, prenosi Poslovni.hr.

– Ovo je samo nastavak trenda povećanja troškova prijevoza jer je gorivo u posljednjih godinu dana poraslo dvadesetak posto, a s povećanjem cestarina od pet posto ukupni troškovi prijevoza porast će za pet do deset posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Ova odluka nikako ne ide u prilog povećanju sigurnosti ukupnog prometa na cestama jer umjesto da se veći dio prijevoza događa na autocestama, ovako se dodatno potiče prijevoznike da koriste neprikladne alternativne ceste bez naplate, pri čemu se prijevoz tereta i putnika događa sporije, uz smanjenu sigurnost te uništavanje državnih cesta – mišljenja je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.

– Prijevoznici su iznenađeni ovakvom odlukom jer im je obećano da se neće povećavati cijena cestarina koje su ionako među većima u Europi, nego da će se restrukturiranjem državnih koncesionara i novim modelima naplate na autocestama u RH pokušati optimizirati njihovo poslovanje – rekao je predsjednik Udruženja cestovnoga teretnog prometa HGK Darko Vukadinović.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana