Grad

Prijem kod imama Herića povodom ramazanskog Bajrama

Ramazanski Bajram 2014

‘Bajram Šerif Mubarek Olsun’! Danas je održan svečani prijem povodom ramazanskog Bajrama u prostorijama Islamske zajednice u Dubrovniku.

Glavni imam Salkan Herić u prigodnom je govori ukazao na potrebu razumijevanja i oprosta te je ukazao na nužnost života u miru.

Predsjednika Židovske zajednice Sabrina Horović u tom je kontekstu ukazala na aktualna događanja na Bliskom Istoku te je izrazila žaljenje za svim civilnim žrtvama, a osobito djecom i ženama. Stoga je don Ivica Pervan, pozdravljajući okupljene u ime biskupa dubrovačkog, predložio da se s tog mjesta pošalje zajednički apel za prestankom ratnih sukoba i razaranja – kako u Palestini, Izraelu tako i u Siriji i Iraku. Naime, Pervan je istaknuo kako je Dubrovnik svojom poviješću, ali i činjenicom da u njemu postoji izvrstan suživot četiri velike vjerske zajednice, pravo mjesto za poslati takav apel. Paroh Vladan Perišić kao glavni uzrok sukoba naglasio je nerazumijevanje i nepoznavanje ‘onoga drugoga’.

 Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako je Dubrovnik primjer sklada i mjere kod suživota dugi niz stoljeća te je izrazio nadu da će to tako ostati i nadalje, a uz njega naprimeju su sudjelovali brojni uzvanici, poput predsjednika Županijske skupštine Ivana Margaretića, zamjenika gradonačelnika Željka Raguža, predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića…

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist