Natrag
22.4.2019 01:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prijem kod imama Herića povodom ramazanskog Bajrama

29.7.2014 @ 13:03 Dulist Grad
11;11

Podijelite:

‘Bajram Šerif Mubarek Olsun’! Danas je održan svečani prijem povodom ramazanskog Bajrama u prostorijama Islamske zajednice u Dubrovniku.

Glavni imam Salkan Herić u prigodnom je govori ukazao na potrebu razumijevanja i oprosta te je ukazao na nužnost života u miru.

Predsjednika Židovske zajednice Sabrina Horović u tom je kontekstu ukazala na aktualna događanja na Bliskom Istoku te je izrazila žaljenje za svim civilnim žrtvama, a osobito djecom i ženama. Stoga je don Ivica Pervan, pozdravljajući okupljene u ime biskupa dubrovačkog, predložio da se s tog mjesta pošalje zajednički apel za prestankom ratnih sukoba i razaranja – kako u Palestini, Izraelu tako i u Siriji i Iraku. Naime, Pervan je istaknuo kako je Dubrovnik svojom poviješću, ali i činjenicom da u njemu postoji izvrstan suživot četiri velike vjerske zajednice, pravo mjesto za poslati takav apel. Paroh Vladan Perišić kao glavni uzrok sukoba naglasio je nerazumijevanje i nepoznavanje ‘onoga drugoga’.

 Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako je Dubrovnik primjer sklada i mjere kod suživota dugi niz stoljeća te je izrazio nadu da će to tako ostati i nadalje, a uz njega naprimeju su sudjelovali brojni uzvanici, poput predsjednika Županijske skupštine Ivana Margaretića, zamjenika gradonačelnika Željka Raguža, predsjednika Gradskog vijeća Nika Bulića…

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana