Sport

PRIJELAZNI ROK Vjekoslav Kobešćak ostaje trener Juga

PRIJELAZNI ROK Vjekoslav Kobešćak ostaje trener Juga

Vjekoslav Kobešćak ostaje trener VK Jug Croatia osiguranje. Prvi je to potez Uprave VK Jug CO i predsjednika Lukše Jakobušića ususret novoj natjecateljskoj sezoni i slaganju momčadi za istu. Suradnja je dogovorena na tri godine.

– Vjeko nam je dao dimenziju koja nam u ovom trenutku kao klubu nedostaje. Stoga smo na tragu protekla tri mjeseca, a uz obostranu želju, dogovorili dugoročnu suradnju s namjerom i ciljem da Jug uz status koji ima, zauzme i natjecateljski mjesto koje zaslužuje – izjavio je predsjednik VK Jug CO Lukša Jakobušić.

Kobešćak je od dolaska u Jug CO isticao kako je s klubom postignut dogovor isključivo do 1. lipnja, nakon čega će se razgovarati o mogućem nastavku suradnje. Do razgovora je došlo, suradnja je nastavljena.

– Uz obostranu želju i na obostrano zadovoljstvo – jasan je na početku svoje izjave bio trener Juga, kojemu smo uputili pitanje o izgledu, ili barem kosturu, momčadi Juga za sljedeću sezonu.

– Zajedno slažemo momčad, uz napomenu kako imam slobodu izbora, naravno u okvirima koje klub može pratiti. Idemo u tri pravca i svaki od njih ima smisla i kao krajnji cilj ima tendenciju rasta uz razmišljanje unaprijed, a ne isključivo o ovoj sezoni koja je ispred nas. Postavit ćemo realne ciljeve, biti temeljiti i stručni – uvijek pazeći na rad u našoj školi vaterpola, regrutirajući igrače iz vlastitog pogona koji moraju biti temelj Juga. Slaganje momčadi može potrajati i cijelo ljeto, nećemo žuriti – kazao nam je Vjekoslav Kobešćak koji je prvo okupljanje sazvao već za 1. srpnja. Na to će se okupljanje odazvati svi igrači Juga CO koji neće biti angažirani u nacionalnim selekcijama. Prvi dio priprema trajat će do kraja srpnja, nakon čega će uslijediti još jedna pauza, a konačno okupljanje, za pretpostaviti je i prozivka nove momčadi, dogodit će se sredinom kolovoza.

JUG.HR

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist