Natrag
23.5.2018 01:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prije 9 godina Grad je pohodio Ivan Pavao II

6.6.2012 @ 10:53 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Papa Ivan Pavao II posjetio je prije točno devet godina Dubrovnik, postavši kansije i njegovim počasnim građaninom.

Bio je to njegov treći pastoralni pohod Hrvatskoj, u sklopu kojega je 6. lipnja 2003. godine pohodio naš Grad održavši svetu misu u gruškoj luci, dok se u popodnevnim satima u svom papamobilu provozao Stradunom zajedno s tadašnjim dubrovačkim biskupom mons. Želimirom Puljićem, te okupljenim vjernicima uputio blagoslov. A svi se s radošću sjećaju njegovih riječi koje je izrekao po završetku misnog slavlja:

– Dugo sam vremena želio doći u Dubrovnik. Ta se je moja želja danas ostvarila. Zahvaljujem Bogu za to! Hvala vama na ovome prelijepom dočeku, na ovome bogoslužju, kao i na ovim predivnim prirodnim ljepotama. Sve blagoslivljem: blagoslivljem vaše obitelji; blagoslivljem mladež te im velim: “Hrabro naprijed!”; blagoslivljem djecu i bolesnike. I neka Bog blagoslovi rodno mjesto nove blaženice, grad Dubrovnik i cijelu Hrvatsku! – poručio je Ivan Pavao II koji je tada, prije devet godina u Grad stigao s posebnim darom: sestru Mariju Propetoga Isusa Petković proglasio je Blaženom.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana