Grad

PRIJAVITE SE Provodi se program osposobljavanja za njegovatelje

Grad Dubrovnik i Razvojna agencija Grada DURA, u suradnji s učilištem ‘Magistra’ iz Zagreba, provode program osposobljavanja 12 osoba za njegovatelje/ice starijih i nemoćnih osoba.

Zbog nedostatka kadra na području Grada, ali i čitave Dubrovačko-neretvanske županije, Grad i DURA su se odlučili na ovaj projekt vrijedan 64 tisuće kuna. Program osposobljavanja traje ukupno 65 dana, od čega se 12 dana odnosi na teoretski dio nastave, a ostatak je praktični dio.

Troškove edukacije, za koju je raspisan i proveden javni poziv, snosi Grad, a kandidati su dužni položiti ispit za njegovatelja/icu. Uz plaćanje troškova edukacije Grad se obavezao i organizirati nastavu, a obaveze kandidata uz polaganje ispita su i odazivanje na otvoreno radno mjesto njegovatelja/ice koje mu Grad ponudi. Ukoliko se, u razdoblju od godine dana od polaganja ispita, kandidat ne odazove na poziv za otvoreno radno mjesto, morat će vratiti pet tisuća kuna, koliko iznose troškovi edukacije po osobi.

Prednost pri prijavi na program osposobljavanja za njegovatelja/icu imaju nezaposlene i dugotrajno nezaposlene osobe te osobe preko 50 godina života.

Pročitajte još

SRGOTA NA ČELU LIBERTASA? Franković: To su neistine! Vojvodić je pokazao kako se gospodari javnim financijama

Dulist

PRVE SPRAVE ZA OSOBE S INVALIDITETOM Gradonačelnik obišao novo najveće igralište u Dubrovniku

Dulist

DUBROVAČKE TELEFONSKE GOVORNICE Digneš slušalicu, a s druge strane nema ‘tuu tuu’

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija