Grad

PRIJAVITE SE Provodi se program osposobljavanja za njegovatelje

PRIJAVITE SE Provodi se program osposobljavanja za njegovatelje

Grad Dubrovnik i Razvojna agencija Grada DURA, u suradnji s učilištem ‘Magistra’ iz Zagreba, provode program osposobljavanja 12 osoba za njegovatelje/ice starijih i nemoćnih osoba.

Zbog nedostatka kadra na području Grada, ali i čitave Dubrovačko-neretvanske županije, Grad i DURA su se odlučili na ovaj projekt vrijedan 64 tisuće kuna. Program osposobljavanja traje ukupno 65 dana, od čega se 12 dana odnosi na teoretski dio nastave, a ostatak je praktični dio.

Troškove edukacije, za koju je raspisan i proveden javni poziv, snosi Grad, a kandidati su dužni položiti ispit za njegovatelja/icu. Uz plaćanje troškova edukacije Grad se obavezao i organizirati nastavu, a obaveze kandidata uz polaganje ispita su i odazivanje na otvoreno radno mjesto njegovatelja/ice koje mu Grad ponudi. Ukoliko se, u razdoblju od godine dana od polaganja ispita, kandidat ne odazove na poziv za otvoreno radno mjesto, morat će vratiti pet tisuća kuna, koliko iznose troškovi edukacije po osobi.

Prednost pri prijavi na program osposobljavanja za njegovatelja/icu imaju nezaposlene i dugotrajno nezaposlene osobe te osobe preko 50 godina života.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist