Aktualno

“Prijavite čin nasilja da ne bi opet s nama brisali pod”

"Prijavite čin nasilja da ne bi opet s nama brisali pod"

Očevidac napada na Slavena Tolja reagirao je na neistine objavljene u intervjuu s Lukšom Frankovićem zakupcem vrijednog prostora tvrđave Revelin na jednom dubrovačkom portalu.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:
 
Tijekom koncerta, u trenucima kad su članovi TBF-a izvodili pjesme u majicama s natpisom Inicijative Srđ je naš, Franković i osoba u njegovoj pratnji zgrabili su Slavena Tolja, zavrnuli mu ruku oborili ga na pod i povukli ka izlazu. To tvrdim pod punom odgovornosti.

Slaven Tolj nije pružao otpor. Napadnut je i izbačen samo zato jer je netko procijenio da se gradskoj vlasti neće svidjeti podrška TBF-a nastojanjima inicijative SJN da se u životnim stvarima Grada Dubrovnika poštuju zakoni RH i sukladno tome prava njegovih građana. Ta prava brutalno su pogažena i u Revelinu, za koji taj isti gradonačelnik tvrdi da je prostor otvoren za sve.
 
Direktni prijenos s koncerta na webu je prekinut ne zato da jer se vlasniku gesta TBF-a činila simpatičnom, nego kao čin klasične cenzure, kako bi se od očiju javnosti sakrilo što se u Gradu događa i što o tom misle splitski umjetnici.
 
Dubrovačke tvrđave su sagrađene da sačuvaju slobodu građana, a ne da je guše. Pozivam sve čestite ljude koji su bili u Revelinu i vidjeli ovaj čin nasilja da i sami poput mene prijave policiji što su vidjeli. Franković i ekipa mogu pobrisati snimke nadzornih kamera, a pitanje je s kim će od nas ili od naše djece ponovo obrisati pod Revelina, samo zato što se usuđujemo slobodno misliti i govoriti. Na to, kao građani i ljudi, ne možemo i ne smijemo šutjeti – piše prof. Đuro Capor.
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist