Aktualno

“Prijavite čin nasilja da ne bi opet s nama brisali pod”

Očevidac napada na Slavena Tolja reagirao je na neistine objavljene u intervjuu s Lukšom Frankovićem zakupcem vrijednog prostora tvrđave Revelin na jednom dubrovačkom portalu.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:
 
Tijekom koncerta, u trenucima kad su članovi TBF-a izvodili pjesme u majicama s natpisom Inicijative Srđ je naš, Franković i osoba u njegovoj pratnji zgrabili su Slavena Tolja, zavrnuli mu ruku oborili ga na pod i povukli ka izlazu. To tvrdim pod punom odgovornosti.

Slaven Tolj nije pružao otpor. Napadnut je i izbačen samo zato jer je netko procijenio da se gradskoj vlasti neće svidjeti podrška TBF-a nastojanjima inicijative SJN da se u životnim stvarima Grada Dubrovnika poštuju zakoni RH i sukladno tome prava njegovih građana. Ta prava brutalno su pogažena i u Revelinu, za koji taj isti gradonačelnik tvrdi da je prostor otvoren za sve.
 
Direktni prijenos s koncerta na webu je prekinut ne zato da jer se vlasniku gesta TBF-a činila simpatičnom, nego kao čin klasične cenzure, kako bi se od očiju javnosti sakrilo što se u Gradu događa i što o tom misle splitski umjetnici.
 
Dubrovačke tvrđave su sagrađene da sačuvaju slobodu građana, a ne da je guše. Pozivam sve čestite ljude koji su bili u Revelinu i vidjeli ovaj čin nasilja da i sami poput mene prijave policiji što su vidjeli. Franković i ekipa mogu pobrisati snimke nadzornih kamera, a pitanje je s kim će od nas ili od naše djece ponovo obrisati pod Revelina, samo zato što se usuđujemo slobodno misliti i govoriti. Na to, kao građani i ljudi, ne možemo i ne smijemo šutjeti – piše prof. Đuro Capor.
 

Pročitajte još

SPASITE NEČIJI ŽIVOT! Odazovite se akciji Crvenog križa

Dulist

ISPLATI SE BITI POŠTEN! Neočekivana nagrada djelatniku Čistoće Mateu Mimici

Dulist

Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija