Aktualno

PRIJAVA DuList-a: Gradu prijeti kazna od 100 tisuća kuna

Vlahušić

Gradu Dubrovniku prijeti kazna od 100 tisuća kuna jer već mjesecima kontinuirano krši Zakon o pravu na pristup informacijama.

Riječ je najvažnijem zakonskom alatu kojeg novinari imaju na raspolaganju kako bi osigurali da bilo koja javna vlast ne vlada samovoljno i bez polaganja računa javnosti koja ih je na kraju krajeva i izabrala.

Tko su odabrani?
‘Poštovani, obraćamo Vam se ovim putem zbog konstantnog uskraćivanja prava na pristup informacijama od strane Grada Dubrovnika za potrebe tjednika DuList. Naime, još u listopadu prošle godine tražili smo od Grada Dubrovnika podatke o zaposlenicima u gradskoj upravi i svim njegovim ustanovama i tvrtkama (te podatke o plaći, ključu zapošljavanja i opisom radnih obveza)’, stoji u e-mailu kojim se DuList nakon gotovo pola godine ‘natezanja’ s protokolom Grada Dubrovnika obratio za pomoć Državnom uredu povjerenice za informiranje pri Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Koliko traje ‘šega’ DuLista s Gradom i što se sve događalo pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koje je od jutros na kioscima!

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist