Natrag
18.3.2019 17:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRIJAVA DuList-a: Gradu prijeti kazna od 100 tisuća kuna

9.4.2014 @ 11:03 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Gradu Dubrovniku prijeti kazna od 100 tisuća kuna jer već mjesecima kontinuirano krši Zakon o pravu na pristup informacijama.

Riječ je najvažnijem zakonskom alatu kojeg novinari imaju na raspolaganju kako bi osigurali da bilo koja javna vlast ne vlada samovoljno i bez polaganja računa javnosti koja ih je na kraju krajeva i izabrala.

Tko su odabrani?
‘Poštovani, obraćamo Vam se ovim putem zbog konstantnog uskraćivanja prava na pristup informacijama od strane Grada Dubrovnika za potrebe tjednika DuList. Naime, još u listopadu prošle godine tražili smo od Grada Dubrovnika podatke o zaposlenicima u gradskoj upravi i svim njegovim ustanovama i tvrtkama (te podatke o plaći, ključu zapošljavanja i opisom radnih obveza)’, stoji u e-mailu kojim se DuList nakon gotovo pola godine ‘natezanja’ s protokolom Grada Dubrovnika obratio za pomoć Državnom uredu povjerenice za informiranje pri Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Koliko traje ‘šega’ DuLista s Gradom i što se sve događalo pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koje je od jutros na kioscima!

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana