Aktualno

PRIJAVA DuList-a: Gradu prijeti kazna od 100 tisuća kuna

Vlahušić

Gradu Dubrovniku prijeti kazna od 100 tisuća kuna jer već mjesecima kontinuirano krši Zakon o pravu na pristup informacijama.

Riječ je najvažnijem zakonskom alatu kojeg novinari imaju na raspolaganju kako bi osigurali da bilo koja javna vlast ne vlada samovoljno i bez polaganja računa javnosti koja ih je na kraju krajeva i izabrala.

Tko su odabrani?
‘Poštovani, obraćamo Vam se ovim putem zbog konstantnog uskraćivanja prava na pristup informacijama od strane Grada Dubrovnika za potrebe tjednika DuList. Naime, još u listopadu prošle godine tražili smo od Grada Dubrovnika podatke o zaposlenicima u gradskoj upravi i svim njegovim ustanovama i tvrtkama (te podatke o plaći, ključu zapošljavanja i opisom radnih obveza)’, stoji u e-mailu kojim se DuList nakon gotovo pola godine ‘natezanja’ s protokolom Grada Dubrovnika obratio za pomoć Državnom uredu povjerenice za informiranje pri Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Koliko traje ‘šega’ DuLista s Gradom i što se sve događalo pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koje je od jutros na kioscima!

Pročitajte još

Ana Hrnić nova direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika

Dulist

ZBOG KORONAVIRUSA Kineske turističke agencije ne smiju prodavati putovanja

Dulist

IMAMO POTVRDU Kinezi iz Wuhana večeras napuštaju dubrovačko područje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija