Grad

‘Prijatelji’ iz Rueil-Malmaisona na prijemu kod zamjenice Tepšić

'Prijatelji' iz Rueil-Malmaisona na prijemu kod zamjenice Tepšić

Zamjenica Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primila je ovog utorka građane grada Rueil – Malmaisona i Alaina Moreta, predsjednika udruge prijatelja gradova prijatelja Rueil-Malmaison koji borave u Dubrovniku.

Zamjenica Tepšić je zaželjela svima dobrodošlicu, istaknuvši da je uvijek veliko zadovoljstvo ugostiti prijatelje iz francuskog grada prijatelja s kojim Dubrovnik ima snažnu vezu. Goste je upoznala s velikim obljetnicama koje grad Dubrovnik slavi ove godine, a to su 40 godina od upisa stare gradske jezgre na UNESCO-v Popis svjetske baštine, 10 godina od upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, 600 godina postavljanja Orlandovog stupa na centralni gradski trg te 70 godina postojanja Dubrovačkih ljetnih igara.

Govorila je i o strateškom gradskom projektu ‘Poštujmo Grad’ koji trenutna gradska uprava razvija od 2017. Cilj ove inicijative je očuvanje baštine, ali i kvalitetan svakodnevni život građana te osiguravanje najboljeg iskustva Dubrovnika posjetiteljima.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist