Natrag
20.2.2019 12:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prijatelji i poznanici Mare Bratoš

24.6.2013 @ 19:14 Ana Prohaska Kultura
8;8

Podijelite:

Izložba Mare Bratoš “Prijatelji, poznanici i prijevozna sredstva” otvorena je u ponedjeljak u Galeriji Otok u Lazaretima. 

Na prvi mah, portreti prijatelja, poznanika i prijevoznih sredstava Mare Bratoš mogli bi eventualno upućivati na neke bliske i neraskidive veze među nabrojanim fotografskim predlošcima. No doslovnost pristupa i tumačenja mogla bi samo zbuniti nenamjernog gledaoca pred okupljenom serijom fotografija. Naime, naslov izložbenog projekta slobodno je nadahnut jednim drugim slavnim naslovom romana,  „Zen i umjetnost održavanja motocikla“ Roberta M. Pirsiga. U oba slučaja, naslovi su tek obrubi kojima se prebrojavaju motivi i poigrava s očekivanjima, a de facto se izigravaju sve direktne analogije. Fotografije su to koje znatno toga otkrivaju o autoričinom fotografskom senzibilitetu, ponešto o portretiranim akterima, znancima i prijateljima, a sasvim usputno i neminovno, i o samim prijevoznim sredstvima.

Mara Bratoš rođena je u Dubrovniku. Godine 1998. diplomirala je na Akademiji za dramske umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku Filmsko i TV snimanje. Izlaže od 1995. godine na nizu samostalnih i skupnih izložbi, među ostalim, u galerijama Račić, Karas, u zagrebačkom MSU-u, u galeriji PM HDLU-a, u Umjetničkoj galeriji i u galeriji Otok, Art radionice Lazareti u Dubrovniku. Radi kao profesionalni fotograf, suradnica je magazina Banka i Elle te kazališta ZKM.

Njena izložba u galeriji Otok ostaje otvorena do 7. srpnja 2013.  i može se pogledati svakim radnim danom od 10 do 20 sati.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana