Koronavirus u Hrvatskoj

PRIHVAĆEN PRIJEDLOG GRADA Podaci na stranicama Europskog centra podijeljeni po županijama!

Na stranicama Europskog centra za kontrolu bolest COVID-19 od danas se mogu pronaći podaci podijeljeni po županijama. Naime, iz Grada Dubrovnika javljaju kako je prihvaćen prijedlog gradonačelnika Mata Frankovića upućen Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske da se podaci koji se dnevno šalju u ECDC podijele po županijama. Naime, podaci su do sada bili podijeljeni na dvije regije, čime je dolazilo do iskrivljene slike pojedinih regija u Republici Hrvatskoj.

-Ovakva detaljna podjela za slanje podataka Europskom centru za kontrolu bolesti zasigurno će pridonijeti turističkoj slici Hrvatske te će države, koje su za Dubrovnik prioritetna emitivna turistička tržišta, raspolagati egzaktnim podacima o broju zaraženih i na osnovu njih izvještavati o činjenici da je Dubrovnik u ovom trenutku jedna od najsigurnijih europskih destinacija za putovanje – navode iz Grada Dubrovnika.

Podsjećaju i kako je gradonačelnik Franković prošlog tjedna održao telefonske sastanke s veleposlanicima Velike Britanije, Njemačke i Nizozemske u Republici Hrvatskoj te je danas uputio pismo britanskom premijeru Borisu Johnsonu sa zamolbom da se prilikom donošenja odluka Hrvatska promatra i po njenim regijama, a ne samo kao cjelinu te naglasio kako je Dubrovnik jedna od najsigurnijih europskih destinacija za putovanja s detaljno usvojenim protokolima u svim situacijama pa i u postupanju ako broj zaraženih počne rasti.

Pročitajte još

U Hrvatskoj 28 novooboljelih od koronavirusa

Dulist

Županija danas bez novih slučajeva koronavirusa

Dulist

U Hrvatskoj 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija