Hrvatska

Prihodi od turizma u šest mjeseci veći 2,2 posto

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci 2014. godine, prihodi od turizma iznosili su 2,12 milijarde eura, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja rat od 2,2 posto.

Udio prihoda od putovanja – turizma u ukupnom BDP-u iznosio je u tom periodu 10,3 posto, što u odnosu na isti period 2013. predstavlja blagi rast udjela od 0,4 postotna poena.

Rast prihoda od turizma zabilježen je i u drugom tromjesečju 2014. godine te je od travnja do lipnja ostvareno 1,8 milijardi eura prihoda od turizma, što je 2,8 posto više nego u istom periodu 2013. godine. Udio prihoda od turizma u BDP-u iznosio je u tom periodu 17 posto, odnosno 0,8 postotna poena više nego lani.

– Prihodi od turizma ostvareni u prvoj polovici 2014. godine prate uspješne rezultate turističkog prometa te vjerujem da će se trend nastaviti do kraja godine. Ova turistička godina do sada je bila izuzetno uspješna, a rast fizičkih i financijskih pokazatelja dokazuju kako je Hrvatska sve privlačnija i popularnija turistička destinacija među turistima iz cijeloga svijeta. Ostvareni rezultati su i izravan pokazatelj predanog rada čitavog turističkog sektora te istovremeno motiv svima da još snažnije razvijamo turizam Hrvatske koja u svjetskim okvirima zaista ima potencijal da bude na samome vrhu turističkih odredišta – komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Pročitajte još

Aladrović: Moguće spajanje ministarstva rada i ministarstva socijalne politike

Dulist

Vlada otpisuje najamninu za stanove i poslovne prostore u državnom vlasništvu

Dulist

Od sada zahtjev za ostvarivanje doplatka za djecu možete predati online

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija