Aktualno

PRIGODNE ČESTITKE Gradonačelnik i župan poželjeli sretan Uskrs

PRIGODNE ČESTITKE Gradonačelnik i župan poželjeli sretan Uskrs

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić uputili su žiteljima grada i u županije prigodne čestitke.

Prenosimo ih u cijelosti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani, drage gospođe i gospari,

Iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa uvijek nas iznova vraća temeljnim ljudskim vrijednostima, uči nas o snazi žrtve i odricanja, o oslobođenju koje donosi oprost i ispunjenju koje ostvarujemo kroz darivanje bez očekivanja da će nam biti vraćeno.

Uskrs dočekujemo s posebnom radošću jer je to dan kojim slavimo pobjedu dobra nad zlom, obilježavamo nadmoć svjetla nad tamom, života nad smrti. Isusova žrtva i njegovo uskrsnuće donose nam utjehu i snagu potrebnu u teškim životnim trenucima, upućuje nas na otvorenost duha, a u vremenima u kojima smo suočeni s velikim izazovima trebamo više nego ikad prije snagu tražiti u zajedništvu. Prisjetimo se i danas svevremenskih riječi pokojnog kardinala Kuharića: „Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati!“
U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs ispunjen lijepim trenucima koje ćete provesti uz svoje najbliže i obilje zdravlja, radosti i blagostanja.

S poštovanjem,

Gradonačelnik
Mato Franković

Poštovani sugrađani,

Pred nama je naš najveći vjerski blagdan, blagdan Uskrsa. Kristovo uskrsnuće poruka je pobjede svjetla nad tamom, dobra nad zlom, života nad smrću.

Neka nam ta poruka bude nadahnuće u našim životima. Želim Vam da blagdan provedete ugodno s vašim najmilijima.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!
Vaš župan
Nikola Dobroslavić

Pročitajte još

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist

[FOTO] SVEČANA DODJELA Ovo su laureati dubrovačkog sporta 2023.!

Dulist

POTPISAN UGOVOR Gradu 10 milijuna eura za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Mokošica

Dulist