Kultura

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Dom Marina Držića poziva na razgledavanje izložbe „Marin Držić i Ivo Grbić: 70 godina zajedno na Dubrovačkim ljetnim igrama“ u pratnji autora radova izloženih na izložbi, najstarijeg dubrovačkog umjetnika, gospara Iva Grbića te kustosice izložbe Anite Ruso i kustosice Doma Marina Držića, Valerije Jurjević.

Besplatno vodstvo održat će se u srijedu, 21. kolovoza s početkom u 20:30 ispred Doma Marina Držića. Predviđeno trajanje je maksimalno 45 minuta.

Želja je da do kraja izložbe (25. kolovoza) izložbu posjeti što veći broj naših građana kojima ovo vodstvo može biti i lijep poticaj na zajedničko druženje. Provodit će se kroz izbor djela nastalih tijekom sedamdeset godina Grbićeva praćenja Dubrovačkih ljetnih igara. U tom dugom razdoblju Ivo Grbić stvorio je, što na licu mjesta što u svom atelijeru, jedinstveni panteon Držićevih likova, ali i svih onih koji su Držića oživljavali kroz predstave: redatelji, glumci, domaća i strana te napose uvažena publika iz javnog života Grada, Hrvatske i svijeta, koja je dolazeći na Igre često odavala hommage velikanu Vidri. Poznati su i brojni njegovi portreti glazbenika, zborova i orkestara, dirigenata i mnogih solista koji su nastupili na Igrama… Za ovu izložbu odabrani su određeni crteži likova iz Dunda Maroja, Skupa, Novele od Stanca, Tirene i Plakira koji su nastajali većinom tijekom izvedbi.

Kustosica izložbe u kratkom uvodu pojasnit će kako je došlo do ideje o izložbi i prema kojem ključu su odabirani radovi dok će umjetnik približiti posjetiteljima svoja vlastita iskustva iz vremena kada je stvarao određene radove, ali i iz vremena kada je živio u kući u Širokoj ulici 7, gdje se danas nalazi Dom Marina Držića. Besplatno vodstvo će trajati do 45 minuta.

Pročitajte još

LINĐOVICE I NJIHOVIH 20 GODINA Ljubav prema klapskoj pjesmi povezala nas je u veliku obitelj

Leona Rašica

Dubrovačke ljetne igre gostuju na KotorArt festivalu

Dulist

O mentalnom zdravlju mladih progovorila ‘Marta i sedam strahova’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija