Kultura

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Dom Marina Držića poziva na razgledavanje izložbe „Marin Držić i Ivo Grbić: 70 godina zajedno na Dubrovačkim ljetnim igrama“ u pratnji autora radova izloženih na izložbi, najstarijeg dubrovačkog umjetnika, gospara Iva Grbića te kustosice izložbe Anite Ruso i kustosice Doma Marina Držića, Valerije Jurjević.

Besplatno vodstvo održat će se u srijedu, 21. kolovoza s početkom u 20:30 ispred Doma Marina Držića. Predviđeno trajanje je maksimalno 45 minuta.

Želja je da do kraja izložbe (25. kolovoza) izložbu posjeti što veći broj naših građana kojima ovo vodstvo može biti i lijep poticaj na zajedničko druženje. Provodit će se kroz izbor djela nastalih tijekom sedamdeset godina Grbićeva praćenja Dubrovačkih ljetnih igara. U tom dugom razdoblju Ivo Grbić stvorio je, što na licu mjesta što u svom atelijeru, jedinstveni panteon Držićevih likova, ali i svih onih koji su Držića oživljavali kroz predstave: redatelji, glumci, domaća i strana te napose uvažena publika iz javnog života Grada, Hrvatske i svijeta, koja je dolazeći na Igre često odavala hommage velikanu Vidri. Poznati su i brojni njegovi portreti glazbenika, zborova i orkestara, dirigenata i mnogih solista koji su nastupili na Igrama… Za ovu izložbu odabrani su određeni crteži likova iz Dunda Maroja, Skupa, Novele od Stanca, Tirene i Plakira koji su nastajali većinom tijekom izvedbi.

Kustosica izložbe u kratkom uvodu pojasnit će kako je došlo do ideje o izložbi i prema kojem ključu su odabirani radovi dok će umjetnik približiti posjetiteljima svoja vlastita iskustva iz vremena kada je stvarao određene radove, ali i iz vremena kada je živio u kući u Širokoj ulici 7, gdje se danas nalazi Dom Marina Držića. Besplatno vodstvo će trajati do 45 minuta.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist