Kultura

Pridružite se razgledavanju izložbe gospara Grbića uz stručno vodstvo

Dom Marina Držića poziva na razgledavanje izložbe „Marin Držić i Ivo Grbić: 70 godina zajedno na Dubrovačkim ljetnim igrama“ u pratnji autora radova izloženih na izložbi, najstarijeg dubrovačkog umjetnika, gospara Iva Grbića te kustosice izložbe Anite Ruso i kustosice Doma Marina Držića, Valerije Jurjević.

Besplatno vodstvo održat će se u srijedu, 21. kolovoza s početkom u 20:30 ispred Doma Marina Držića. Predviđeno trajanje je maksimalno 45 minuta.

Želja je da do kraja izložbe (25. kolovoza) izložbu posjeti što veći broj naših građana kojima ovo vodstvo može biti i lijep poticaj na zajedničko druženje. Provodit će se kroz izbor djela nastalih tijekom sedamdeset godina Grbićeva praćenja Dubrovačkih ljetnih igara. U tom dugom razdoblju Ivo Grbić stvorio je, što na licu mjesta što u svom atelijeru, jedinstveni panteon Držićevih likova, ali i svih onih koji su Držića oživljavali kroz predstave: redatelji, glumci, domaća i strana te napose uvažena publika iz javnog života Grada, Hrvatske i svijeta, koja je dolazeći na Igre često odavala hommage velikanu Vidri. Poznati su i brojni njegovi portreti glazbenika, zborova i orkestara, dirigenata i mnogih solista koji su nastupili na Igrama… Za ovu izložbu odabrani su određeni crteži likova iz Dunda Maroja, Skupa, Novele od Stanca, Tirene i Plakira koji su nastajali većinom tijekom izvedbi.

Kustosica izložbe u kratkom uvodu pojasnit će kako je došlo do ideje o izložbi i prema kojem ključu su odabirani radovi dok će umjetnik približiti posjetiteljima svoja vlastita iskustva iz vremena kada je stvarao određene radove, ali i iz vremena kada je živio u kući u Širokoj ulici 7, gdje se danas nalazi Dom Marina Držića. Besplatno vodstvo će trajati do 45 minuta.

Pročitajte još

Gostovanje Slobodana Prosperova Novaka za kraj Mjeseca hrvatske knjige

Dulist

Provjerite što su vam pripremili Lerovci u Noći kazališta

Dulist

Pogled na toleranciju mladih dubrovačkih umjetnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija