Zanimljivosti

‘PRIČE OKO POPRETA’ Prikazan film o prijateljstvu i kreativnosti malih čuvara baštine

U sklopu projekta ‘Priče oko Popreta’ ove je srijede prikazan dokumentarni film ‘Prvih sedam’ u Kinu Sloboda. Kako i sam naslov govori, riječ je o filmu koji prikazuje sedmogodišnje djelovanje projekta.

– Sama činjenica da se u projektu s radošću okupljaju još uvijek i nakon sedam godina, dokazuje da vatra prijateljstva te zajedništva i dalje gori unatoč izazovima suvremenog društva. I da nas je popret uistinu trajno povezao – rekla je učiteljica i inicijatorica ovoga projekta Gordana Rokolj. Uz njeno, i mentorstvo učiteljice Katije Butigan, učenici ‘4.a’ razreda zajedno s osam prijatelja iz ‘8.a’ razreda, prisjećali su se u filmu lijepih trenutaka provedenih oko razrednog popreta. ‘Film je to u kojemu pokazali su svoju veliku kreativnost i ljubav’, ističe Rokolj.

Glavni cilj projekta je očuvanje kulturne baštine i bogaćenje dječjeg rječnika dubrovačkim riječima koje su zaboravljene ili se manje koriste. Međutim, tu se pojavljuje drugi cilj koji je jednako važan. Kroz projekt se djeca počinju više kritički i samokritički razmišljati, rekla je također Rokolj u nedavnom razgovoru za DuList. Prije četiri godine napravili su i igrani film za djecu ‘Pax vobis’ koji je obuhvaćao brojne legende dubrovačkog kraja. Njihovo posljednje vrijedno djelo bila je nedavno predstavljena šesta slikovnica ‘Vilinska spilja’.

Pročitajte još

ĐE PLEŠEŠ? Vrijeme je da otkrijete salsu…

Dulist

KNJIŽNICE POZIVAJU Saznajte sve o studiranju u inozemstvu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN OSNOVANO DRUŠTVO Sretan rođendan našim vodičima!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija