DuList IN

‘Priče oko popreta’ dobile povelju za ‘Naj akciju Hrvatske’!

'Priče oko popreta' dobile povelju za 'Naj akciju Hrvatske'!

Priče oko popreta, projekt OŠ Lapad, područne škole Montovjerna, dobile su Povelju za ‘Naj-akciju Hrvatske’! Na natječaj ‘Naj-akcija Hrvatske za djecu u 2015. godini kandidirao ih je Grad Dubrovnik kao svoju ‘naj-akciju’.
– Rad i trud se uvijek isplati! Zahvaljujemo svima!! – poručili su mali i veliki okupljeni oko ovog projekta na Facebooku.

Riječ je o projektu koji se odvija u OŠ Lapad – PŠ Montovjerna pod vodstvom Martine Skvrce i Gordane Rokolj, a uz potporu Grada Dubrovnika, a nastao je iz želje za povezivanje s učenicima, prenoseći na njih ljubav prema zavičaju.

– I evo već četvrtu godinu to radimo uz potporu Grada Dubrovnika. Vatra s popreta ogrijala je naša srca, oživjela uspavane priče i povezala nas trajno. Pričamo priče i legende, govorimo dubrovački, glumimo, pišemo, čitamo…uživamo… – istaknuto je na FB stranici Priče oko popreta.

Iz njihove male umjetničke stvaraonice do sad su proizašle predstave Arion i Aretuca, slikovnice Arion i Aretuca, Mala braća i Pax vobis (strip), film Pax vobis te prezentacija Miho Pracat (“Mali, veliki ljudi moga zavičaja”).
Mi im čestitamo na povelji i želimo još puno uspješnog rada u budućnosti.

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist