Natrag
24.4.2018 12:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRIČE IZ SALAČKIH KOMINA Junak Đurko na Osojniku

14.11.2016 @ 16:30 Dulist dulist IN
2;2

Podijelite:

U novije vrijeme imamo moderne, najčešće američke, junake pod nazivom Spiderman, Superman, Batman, Ironman i slično, koji spašavaju svijet svojim nadnaravnim snagama i moćima. Svi ih volimo gledati, a posebno naši najmlađi.

Njima usprkos, imamo i mi svojih junaka. Možda nemaju takve moći kao ovi iz filmova i crtića, ali su ipak junaci svoga doba i svoga mjesta. Riječ je o “Junaku Đurku”, dječaku s Osojnika, koji priča o svom životu i neprilikama koje su ga snašle.

“Junak Đurko nastavak je Priča iz salačkih komina koje se održavaju svake godine u studenom na Osojniku. Ovogodišnja predstava bit će ujedno i prezentacija slikovnice o Đurku, koju je tiskao KUD “SV. Juraj Osojnik” uz pomoć Grada Dubrovnika.

Pripovjedačica bajki, Jasna Held, u suradnji s glumcima KUD-a “Sv. Juraj Osojnik” ispričat će priču”Junak Đurko” na Osojniku, u nedjelju 20.11., s početkom u 13h, ispred Crkve.

Za građane koji nemaju prijevoz organiziramo autobus. Polazak s Pila u 12h, stajat će na stanicama Tommy, R.K. Srđ, Nova Mokošica i Stara Mokošica. Povratak s Osojnika u 15h.

Naravno, kao i svaka druga, i ova priča ima sretan kraj, a ti dođi pa je pogledaj! – kažu organizatori.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana