Aktualno

PRIČE I SJEĆANJA ‘Lastovska elegija’ Mata Maričevića u Saloči od zrcala

PRIČE I SJEĆANJA 'Lastovska elegija' Mata Maričevića u Saloči od zrcala

Nakon predstavljanja na Lastovu, na blagdan Svetog Kuzme i Damjana, zaštitnika ovog otoka, knjiga ‘Lastovska elegija’ Mata Maričevića predstavit će se i u Dubrovniku, u ponedjeljak 3. prosinca u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad, znanoj nam Saloči od zrcala.

‘Lastovska elegija’ gospara Mata Maričevića, rođenog Lastovca, odavno već životom i poslom vezanog za Dubrovnik, vrlo je vrijedna i važna knjiga za Lastovo, u kojoj nam on kao autor kroz razgovor sudionika priče i njihova sjećanja, naravno uz komin i u konobi, u stranju kako bi Lastovci rekli, uz iće i piće, zapisuje mnoge zgode, anegdote, tradiciju i običaje, ali i povijesne činjenice, događaje i likove povijesti i života kroz stoljeća ovog otoka. Ova njegova knjiga zapravo je dokument povijesti i velika promidžba Lastova, a objavljena je u vlastitoj nakladi autora, te uz pomoć Društva dubrovačkih pisaca.

Ovu vrijednu knjigu uz gospara Mata predstavit će Maja Milošević, lektorica i recenzentica knjige, Boris Njavro u ime Društva dubrovačkih pisaca, te kao posebno iznenađenje klapa ‘Kolafjaka’ koju čine autorovi dugogodišnji prijatelji i znani nam pjevači dubrovačkih klapa.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist