Natrag
16.2.2019 06:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRIČE I SJEĆANJA ‘Lastovska elegija’ Mata Maričevića u Saloči od zrcala

3.12.2018 @ 8:23 Dulist Aktualno

Podijelite:

Nakon predstavljanja na Lastovu, na blagdan Svetog Kuzme i Damjana, zaštitnika ovog otoka, knjiga ‘Lastovska elegija’ Mata Maričevića predstavit će se i u Dubrovniku, u ponedjeljak 3. prosinca u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad, znanoj nam Saloči od zrcala.

‘Lastovska elegija’ gospara Mata Maričevića, rođenog Lastovca, odavno već životom i poslom vezanog za Dubrovnik, vrlo je vrijedna i važna knjiga za Lastovo, u kojoj nam on kao autor kroz razgovor sudionika priče i njihova sjećanja, naravno uz komin i u konobi, u stranju kako bi Lastovci rekli, uz iće i piće, zapisuje mnoge zgode, anegdote, tradiciju i običaje, ali i povijesne činjenice, događaje i likove povijesti i života kroz stoljeća ovog otoka. Ova njegova knjiga zapravo je dokument povijesti i velika promidžba Lastova, a objavljena je u vlastitoj nakladi autora, te uz pomoć Društva dubrovačkih pisaca.

Ovu vrijednu knjigu uz gospara Mata predstavit će Maja Milošević, lektorica i recenzentica knjige, Boris Njavro u ime Društva dubrovačkih pisaca, te kao posebno iznenađenje klapa ‘Kolafjaka’ koju čine autorovi dugogodišnji prijatelji i znani nam pjevači dubrovačkih klapa.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana