Natrag
24.4.2019 12:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pri kraju radovi na biciklističkoj stazi ĆIRO u Konavlima

19.9.2016 @ 14:22 Dulist Županija

Podijelite:

Na redovitim sastanku partnera na projektu ‘ĆIRO’, održanom 14. rujna 2016. godine u Konavlima, predstavljen je tijek dosadašnjih odrađenih aktivnosti u projektu s naglaskom na one koji su realizirani posljednjih mjeseci.

Među njima su skorašnji završetak svih infrastrukturnih radova na stazi ‘Ćira’ u Konavlima i Hercegovini (ukupno oko 30 km staze stavljeno u funkciju), promocija projekta i staze na sajmovima u Mostaru (Međunarodni sajam gospodarstva Mostar) i Splitu (GAST sajam), te nabavka bicikala koje su dodijeljene korisnicima s projektnog područja u sklopu razvoja tzv. koncepta ‘bed & bike’ (30 bicikala i 10 setova alata za korisnike u Konavlima).

Također tijekom sastanka bilo je riječi o preostalim predviđenim aktivnostima na projektu: postavljanju informativne turističke signalizacije na stazi (33 table u Konavlima, dionica Zvekovica – Glavska), označavanju staze putem QR kodova što će krajnjem korisniku omogućiti da se detaljno upozna s prošlošću željeznice putem vlastitog mobilnog uređaja, organizacija promotivnih utrka na stazi (u suradnji s Biciklističim klubom Konavle) kao i prekogranične vožnje sa startovima u Konavlima i Hutovu te završetkom vožnje na lokaciji bivše željezničke stanice ‘Ćira’ u Zavali (prostorije današnjeg restorana „Zavala“).

Projekt ‘Bicikliranje kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO’ provodi se od prosinca 2014., a planirani završetak svih aktivnosti je u prosincu 2016. Nositelj projekta ‘ĆIRO’ na razini uključenih hrvatskih partnera je Općina Konavle, ostali hrvatski partneri su TZ Općine Konavle i DUNEA. Provodi se kroz IPA program Hrvatska – Bosna i Hercegodina.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana