Aktualno

PREŽIVIO ‘VATRENE’ Fotoreporter Yuri Cortez s obitelji stigao u Dubrovnik

PREŽIVIO 'VATRENE' Fotoreporter Yuri Cortez s obitelji stigao u Dubrovnik

U posjet Dubrovniku u nedjelju je s obitelji stigao fotoreporter meksičkog dopisništva AFP-a Yuri Cortez, koji je svjetsku slavu stekao nakon što su ga na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji ‘Vatreni’ u ludilu slavlja nakon postignutog pogotka protiv Engleske srušili na tlo, a on dobio sjajne fotografije.

-Oduševljen sam Hrvatskom. Za mene i moju obitelj ovo je putovanje predivno iskustvo. Nastojimo što više saznati o vašoj zemlji i obilazimo zbilja prekrasna mjesta kao što je Dubrovnik. U Zagrebu smo posjetili zoološki park, a u Dubrovniku bih želio neko vrijeme provesti fotografirajući prelijepi grad koji ima sjajnu priču. Grad je jako poznat i mnoge su se bitne stvari ovdje događale – izjavio je Cortez, inače Salvadorac, prilikom obilaska povijesne jezgre.

Prisjetio se trenutka koji mu je donio svjetsku slavu.

-Kad se to dogodilo bio sam stvarno iznenađen. Kad su pali na mene nisam prestao snimati, baš ovom kamerom koju sad nosim sa sobom. Kad sam poslije pregledao fotografije, bile su jako dobre. Bilo je to sjajno iskustvo, nisam nikad mogao ni pomisliti da bi mi se tako nešto moglo dogoditi – istaknuo je Cortez.

Priznao je da ga je medijska pozornost njegovim posjetom Hrvatskoj iznenadila, ali i potvrdio da je nakon svjetskog prvenstva preko društvenih mreža ostao u kontaktu s Mariom Mandžukićem i Josipom Pivarićem.

Cortez, 53-godišnji fotoreporter i voditelj meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu, s obitelji je na sedmodnevni odmor u Hrvatsku došao na poziv Hrvatske turističke zajednice. Prije Dubrovnika posjetio je Zagreb, a još će obići Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu te Nacionalni park Kornati ili Park prirode Telašćica.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist