Natrag
19.4.2019 03:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prezentiran projekt groblja Dubac

15.4.2013 @ 17:26 Dulist Aktualno

Podijelite:

Glavna projektantica izvedbenog projekta groblja Dubac iz tvrtke Trames, Orlanda Tokić,  prezentirala je danas izgled budućeg groblja Dubac, kojeg grade zajednički Grad Dubrovnik i Općina Župa dubrovačka.

– Nakon što smo u protekle tri godine prošli iznimno složene procedure izmjena prostornog plana, pravne ugovorne osnove, izradu financijske konstrukcije i idejnog projekta te otkup glavnine zemljišta, ostao nam je tek jedan vlasnik čiju zemlju trebamo otkupiti kako bismo dobili lokacijsku dozvolu i krenuli u proceduru izdavanja potvrde na glavni projekt. U međuvremenu, težimo doraditi glavni projekt i troškovnik kako bismo u budućnosti imali što nižu cijenu održavanja za vlasnike grobnica. Za građane je najvažnija informacija da su cijene grobnica ostale nepromijenjene u odnosu na najavljene u anketi – istaknuo je gradonačelnik.

Projekt je ukupno vrijedan 160 milijuna kuna, od čega 60 milijuna snose Općina Župa Dubrovačka i Grad Dubrovnik, a 100 se odnosi na zbroj cijena grobnica čiju izgradnju financiraju budući kupci. Grobnice će biti od bijelog i crnog granita.

U ponudi ima šest tipova grobnica koje se razlikuju po veličini, tako da se cijene kreću od 50 do 80 tisuća kuna. Nadgrobni spomenik nije uključen u cijenu, a oni koji ga budu radili morat će ga raditi uz suglasnost projektanta.

Ukupna površina obuhvata cijelog groblja iznosi 125. 444,0 m2, a planirani broj grobnica je 3 549.

Uskoro će biti izrađena posebna web-aplikacija za rezervacije i iskaze interesa, a za sve informacije građani se mogu obratiti na 020-351894.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana