Aktualno

Prezentiran projekt groblja Dubac

Prezentiran projekt groblja Dubac

Glavna projektantica izvedbenog projekta groblja Dubac iz tvrtke Trames, Orlanda Tokić,  prezentirala je danas izgled budućeg groblja Dubac, kojeg grade zajednički Grad Dubrovnik i Općina Župa dubrovačka.

– Nakon što smo u protekle tri godine prošli iznimno složene procedure izmjena prostornog plana, pravne ugovorne osnove, izradu financijske konstrukcije i idejnog projekta te otkup glavnine zemljišta, ostao nam je tek jedan vlasnik čiju zemlju trebamo otkupiti kako bismo dobili lokacijsku dozvolu i krenuli u proceduru izdavanja potvrde na glavni projekt. U međuvremenu, težimo doraditi glavni projekt i troškovnik kako bismo u budućnosti imali što nižu cijenu održavanja za vlasnike grobnica. Za građane je najvažnija informacija da su cijene grobnica ostale nepromijenjene u odnosu na najavljene u anketi – istaknuo je gradonačelnik.

Projekt je ukupno vrijedan 160 milijuna kuna, od čega 60 milijuna snose Općina Župa Dubrovačka i Grad Dubrovnik, a 100 se odnosi na zbroj cijena grobnica čiju izgradnju financiraju budući kupci. Grobnice će biti od bijelog i crnog granita.

U ponudi ima šest tipova grobnica koje se razlikuju po veličini, tako da se cijene kreću od 50 do 80 tisuća kuna. Nadgrobni spomenik nije uključen u cijenu, a oni koji ga budu radili morat će ga raditi uz suglasnost projektanta.

Ukupna površina obuhvata cijelog groblja iznosi 125. 444,0 m2, a planirani broj grobnica je 3 549.

Uskoro će biti izrađena posebna web-aplikacija za rezervacije i iskaze interesa, a za sve informacije građani se mogu obratiti na 020-351894.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist