HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

PREVENTIVNA MJERA Zbog koronavirusa Hrvatska dobila posebnu karantenu

PREVENTIVNA MJERA Zbog koronavirusa Hrvatska dobila posebnu karantenu

U Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ osnovana je posebna karantena zbog koronavirusa. Odluku je, piše Večernji list, donio ministarst zdravstva Vili Beroš, a riječ je o preventivno sigurnosnoj mjeri za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom. Posebna karantena napravljena je na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U njoj će, kako navodi Večernji, boraviti osobe za koje se utvrdi ili za koje postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene korona virusom. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama.

-Do danas, na sreću, u Hrvatskoj nema zaraženih i oboljelih osoba od korona virusa. Međutim, ne želimo ništa prepuštati slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove zdravstvene ugroze. Iskustvo iz susjedne Italije i nekih drugih sredina traži od nas da ‘pušemo i na hladno’ pa sam stoga odlučio, uz sve do sada poduzeto, osnovati karantenu kao još jednu dodatnu preventivnu mjeru – izjavio je ministar Vili Beroš.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist