Županija

PREUSTROJ UPRAVNIH TIJELA Županija ‘reže’ upravne odjele

PREUSTROJ UPRAVNIH TIJELA Županija 'reže' upravne odjele

Dubrovačko-neretvanska županija provodi preustroj upravnih tijela. Tako će se smanjiti broj postojeći upravnih odjela, kojih je danas deset uz Službu za zajedničke poslove.

Naime, županijski vjećnici o ovoj će odluci raspravljati na sjednici zakazanoj za utorak, 13. ožujka, a prema istoj Županija će, kad se odluka usvoji, imati svega šest upravnih odjela.

Nakon usvajanja odluke s radom tako prestaju Upravni odjel za poslove Župana i Županijske skupštine, Služba za zajedničke poslove, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, Upravni odjel za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku, Upravni odjel za ruralni razvoj i poljoprivredu, Upravni odjel za komunalne poslove, promet i veze, Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode.

Novi odjeli su pak, Upravni odjel za poslove župana i Županijske skupštine (iako je postojao i dosad), Upravni odjel za društvene djelatnosti, Upravni odjel za gospodarstvo i more i Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša.
Promjene se ne odnose na Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju i Upravni odjel za financije koji nastavljaju s radom.

-U svrhu kvalitetnog provođenja Programa rada ocijenjeno je da je potrebno izmijeniti dosadašnju Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Dubrovačko-neretvanske županije, kako bi se s efikasnijim ustrojem ostvarili ciljevi i zadaci iz Programa. Slijedom navedenog izvršene su promjene u opisima poslova i nazivima pojedinih upravnih tijela na način da su ranije funkcije kvantitativno i kvalitativno proširene, te je smanjen broj upravnih odjela zbog poboljšavanja ekonomičnosti i učinkovitosti rada – navodi se u obrazloženju odluke.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist