Natrag
22.4.2019 02:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRESTANAK ONEČIŠĆENJA Možete se kupati na Adriaticu, Visu, Pogačiću i Rixos Libertasu

3.10.2016 @ 14:31 Dulist Aktualno

Podijelite:

More na plažama Adriatic, Vis, Pogačić i Rixos Libertas ponovno je pogodno za kupanje. Javlja Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
Naime, kako javljaju, nakon prijave o ispuštanju fekalnih voda na plažama Hotela Adriatic i Hotela Vis 1 14. rujna Zavod je istoga dana izvršio uzorkovanje mora te utvrdio onečišćenje. Uzorkovanje je nastavljeno od 15. do 23. rujna, te ponovno 26. rujna, a rezultati mikrobiološkog ispitivanja također nisu udovoljavali uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. Zbog potencijalnog rizika za zdravlje kupača Zavod je dao preporuku da se kupači ne kupaju na navedenim plažama. Zbog uzastopno loših rezultata na mjestu istjecanja fekalnih voda u more inspekcija zaštite okoliša postavila je znak zabrane kupanja na plaži Adriatic.
Uzorkovanje je nastavljeno 29. i 30. rujna, te rezultati ispitivanja udovoljavaju Uredbi, što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja na ovim plažama.
Jednako tako nakon prijave o ispuštanju fekalnih voda na plažama Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos 26. rujna Zavod je istoga dana izvršio uzorkovanje mora te utvrdio onečišćenje te je zbog potencijalnog rizika za zdravlje kupača dana preporuka da se kupači ne kupaju na ovim plažama. Uzorkovanje je nastavljeno svakodnevno do 30 rujna, a rezultati ispitivanja udovoljavaju Uredbi, što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja na plažama Pogačić i ispred hotela Libertas Rixos.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana