Kultura

FOTO Presjek rada Lukše Obradovića predstavljen izložbom ‘Oko Grada’

‘Oko Grada’ naziv je 19. samostalne izložbe dubrovačkog umjetnika Lukše Obradovića koja je otvorena u utorak navečer u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Kako je istaknula kustosica izložbe Andrea Batinić Ivanković, Obradovićevi radovi vezani su uz grad u kojem živi i stvara.

Predstavljenih 15- ak radova, Obradović je izolirao iz svojih prethodnih ciklusa.
-Želio je sažeti presjek rada u zadnjih pet do sedam godina – rekla je Batinić Ivanković dodavši kako je izloženo i nekoliko novih slika s kojima umjetnik naginje ekspresionizmu i apstrakciji.

-Oduvijek je Lukšin rad bio isprepleten s novim stilovima pa ga možemo pratiti od figuracije do apstrakcije, ekspresionizma, impresionizma pa čak i do hiperrealizma – rekla je dalje.

U katalogu izložbe između ostalog je napisala:

-Ljudske figure, lica i pejzaž u slikarstvu Lukše Obradovića nisu tek bilježenje i pretvorba slikovitih motiva Grada i žena, već su teme preko kojih iznosi svoja razmišljanja i raspoloženja. Na Lukšinim radovima prisutna je asocijativnost u ‘čitanju’ gotovo svakog segmenta slike i moguće je razaznati umjetnikovo kretanje u svojevrsnu labirintu likovne tvorbe, od organizacije forma, ambijentalnosti i svih onih znakova i oblika koji sugeriraju upućenost u umjetnikovo unutrašnje psihičko stanje – stanje duše.
Izložba će biti otvorena do utorka, 4. lipnja 2019.

Pročitajte još

Vid Veljak i Dora Iveković prvi put zajedno pred dubrovačkom publikom

Dulist

ANTUN ČESKO ‘Izgradnjom tunela u Gružu dobit ćemo novi Stradun’

Andrea Falkoni Račić

UPOZNAJTE VEDRANA STOJANOVIĆA Nedostaje dijeljenja znanja. Zatvorili smo se u čahure

Maria Prkut