Kultura

FOTO Presjek rada Lukše Obradovića predstavljen izložbom ‘Oko Grada’

‘Oko Grada’ naziv je 19. samostalne izložbe dubrovačkog umjetnika Lukše Obradovića koja je otvorena u utorak navečer u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Kako je istaknula kustosica izložbe Andrea Batinić Ivanković, Obradovićevi radovi vezani su uz grad u kojem živi i stvara.

Predstavljenih 15- ak radova, Obradović je izolirao iz svojih prethodnih ciklusa.
-Želio je sažeti presjek rada u zadnjih pet do sedam godina – rekla je Batinić Ivanković dodavši kako je izloženo i nekoliko novih slika s kojima umjetnik naginje ekspresionizmu i apstrakciji.

-Oduvijek je Lukšin rad bio isprepleten s novim stilovima pa ga možemo pratiti od figuracije do apstrakcije, ekspresionizma, impresionizma pa čak i do hiperrealizma – rekla je dalje.

U katalogu izložbe između ostalog je napisala:

-Ljudske figure, lica i pejzaž u slikarstvu Lukše Obradovića nisu tek bilježenje i pretvorba slikovitih motiva Grada i žena, već su teme preko kojih iznosi svoja razmišljanja i raspoloženja. Na Lukšinim radovima prisutna je asocijativnost u ‘čitanju’ gotovo svakog segmenta slike i moguće je razaznati umjetnikovo kretanje u svojevrsnu labirintu likovne tvorbe, od organizacije forma, ambijentalnosti i svih onih znakova i oblika koji sugeriraju upućenost u umjetnikovo unutrašnje psihičko stanje – stanje duše.
Izložba će biti otvorena do utorka, 4. lipnja 2019.

Pročitajte još

Pijanistica Jasminka Stančul oduševila Dvor

Dulist

‘PO TRNJU DO ZVIJEZDA I ZABORAVA’ U Galeriji Dučić Masle Pulitka održano predavanje o stvaralaštvu Marka Rašice

Dulist

U zahodima ‘istresli’ više od 800 tisuća kuna

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija