KulturaUrednički izbor

FOTO Presjek rada Lukše Obradovića predstavljen izložbom ‘Oko Grada’

FOTO Presjek rada Lukše Obradovića predstavljen izložbom 'Oko Grada'

‘Oko Grada’ naziv je 19. samostalne izložbe dubrovačkog umjetnika Lukše Obradovića koja je otvorena u utorak navečer u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Kako je istaknula kustosica izložbe Andrea Batinić Ivanković, Obradovićevi radovi vezani su uz grad u kojem živi i stvara.

Predstavljenih 15- ak radova, Obradović je izolirao iz svojih prethodnih ciklusa.
-Želio je sažeti presjek rada u zadnjih pet do sedam godina – rekla je Batinić Ivanković dodavši kako je izloženo i nekoliko novih slika s kojima umjetnik naginje ekspresionizmu i apstrakciji.

-Oduvijek je Lukšin rad bio isprepleten s novim stilovima pa ga možemo pratiti od figuracije do apstrakcije, ekspresionizma, impresionizma pa čak i do hiperrealizma – rekla je dalje.

U katalogu izložbe između ostalog je napisala:

-Ljudske figure, lica i pejzaž u slikarstvu Lukše Obradovića nisu tek bilježenje i pretvorba slikovitih motiva Grada i žena, već su teme preko kojih iznosi svoja razmišljanja i raspoloženja. Na Lukšinim radovima prisutna je asocijativnost u ‘čitanju’ gotovo svakog segmenta slike i moguće je razaznati umjetnikovo kretanje u svojevrsnu labirintu likovne tvorbe, od organizacije forma, ambijentalnosti i svih onih znakova i oblika koji sugeriraju upućenost u umjetnikovo unutrašnje psihičko stanje – stanje duše.
Izložba će biti otvorena do utorka, 4. lipnja 2019.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist