Kultura

FOTO Presjek rada Lukše Obradovića predstavljen izložbom ‘Oko Grada’

‘Oko Grada’ naziv je 19. samostalne izložbe dubrovačkog umjetnika Lukše Obradovića koja je otvorena u utorak navečer u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Kako je istaknula kustosica izložbe Andrea Batinić Ivanković, Obradovićevi radovi vezani su uz grad u kojem živi i stvara.

Predstavljenih 15- ak radova, Obradović je izolirao iz svojih prethodnih ciklusa.
-Želio je sažeti presjek rada u zadnjih pet do sedam godina – rekla je Batinić Ivanković dodavši kako je izloženo i nekoliko novih slika s kojima umjetnik naginje ekspresionizmu i apstrakciji.

-Oduvijek je Lukšin rad bio isprepleten s novim stilovima pa ga možemo pratiti od figuracije do apstrakcije, ekspresionizma, impresionizma pa čak i do hiperrealizma – rekla je dalje.

U katalogu izložbe između ostalog je napisala:

-Ljudske figure, lica i pejzaž u slikarstvu Lukše Obradovića nisu tek bilježenje i pretvorba slikovitih motiva Grada i žena, već su teme preko kojih iznosi svoja razmišljanja i raspoloženja. Na Lukšinim radovima prisutna je asocijativnost u ‘čitanju’ gotovo svakog segmenta slike i moguće je razaznati umjetnikovo kretanje u svojevrsnu labirintu likovne tvorbe, od organizacije forma, ambijentalnosti i svih onih znakova i oblika koji sugeriraju upućenost u umjetnikovo unutrašnje psihičko stanje – stanje duše.
Izložba će biti otvorena do utorka, 4. lipnja 2019.

Pročitajte još

POTENCIJAL KOJEG MOŽEMO UNOVČITI Dubrovnik ima priliku postati home port za repatrijaciju pomoraca

Iva Dedo

‘POĆ’ ĆEMO SVI NA INKANAT’ Smanjenje cijena neće spasiti dubrovačke male iznajmljivače

Iva Dedo

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija