Grad

PREPORUKA RODITELJIMA U DVA VRTIĆA Necijepljena djeca neka ostanu doma do 26. lipnja

PREPORUKA RODITELJIMA U DVA VRTIĆA Necijepljena djeca neka ostanu doma do 26. lipnja

Roditelje mališana iz vrtića Palčica i Pčelica jutros je dočekala obavijest, odnosno preporuke vezane za pojavu ospica na dubrovačkom području.

Preporuka je da djeca necijepljena protiv ospica trebaju ostati u svojim kućama najmanje do 26. lipnja ove godine.

Naime, roditelji djece koja nisu cijepljena protiv ospica pozivaju se da se jave izabranim pedijatrima i cijepe ih u što kraćem vremenskom roku, a o tome su dužni obavijestiti zdravstvenu voditeljicu, odnosno voditelja vrtića. Sva djeca, dakle, koja nisu cijepljena protiv ospica trebaju ostati u svojim kućama najmanje do 26. lipnja 2018. godine.

Navodi se nadalje da ako među necijepljenom djecom postje ona koja su imunokompromitirana (maligne bolesti, radioterapija, kemoterapija, biološka terapija i sl.), neka se njihovi roditelji jave na Odjel za epidemiologiju.

-U narednim danima, također sva cijepljena djeca koja pohađaju vrtić, a razviju neki od respiratornih ili općih simptoma koji mogu upućivati na ospice potrebno ih je odmah udaljiti iz vrtića i konzultirati infektologa bez odlaska pedijatu. U tijeku je provjera cjepnog statusa svih djelatnika Dječjih vrtića Dubrovnik – navodi se u obavijesti.

Kako nam je objasnila ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać, u dva spomenuta vrtića obavijest je stavljena iz preventivnih razloga jer su neke osobe oboljele od ospica prolazile kroz njih.

 

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist