Natrag
19.4.2019 06:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prenamjenom će dobiti građevinsko zemljište

9.2.2012 @ 19:40 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Ivan Ševelj iz Prijevora, vlasnik je 500 metara četvornih obradivog zemljišta,

a za kvadrat zemlje HEP mu je danas ponudio od 34,56 kuna do 36,58 kuna po metru četvornom. 

– Cijena je iznimno mala i ne bih volio hidroelektranu u svom susjedstvu – istaknuo je Ševelj dodavši kako pola mještana nije ni znalo za ovaj sastanak. 

Marin Pavlović, koji još nije vidio ponudu za svoje zemljište kada smo razgovarali s njime, neće pristati na ponuđenu cijenu niti namjerava prodati svoju zemlju. Najviše bi ga zadovoljilo potpuno odustajanje od HE Ombla.

–  Ako budem primoran na izvlaštenje tražit ću zamjensko zemljište i to na lokaciji na kojoj imam zemlju. Tijekom izmjena i dopuna GUP-a tražio sam da mi se zemlja prenamijeni u građevinsko zemljište jer je i obližnje zemljište građevinsko, ali dobio sam odbijenicu. To je državni interes – istaknuo je Pavlović dodavši: 

– HEP želi naše parcele kupovati kao poljoprivredne, kako bi ih kasnije prenamijenili u građevinske. To je sramota – istaknuo je dodavši kako će se mještani organizirati i u udrugu kako bi se riješio prijepor s HEP-om. 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana