Aktualno

Preminuo je prvi pročelnik Odjela za komunikologiju dr. sc. Milan Kiperaš

Preminuo je prvi pročelnik Odjela za komunikologiju dr. sc. Milan Kiperaš

U 81. godini života napustio nas je dr. sc. Milan Kiperaš, prvi pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.
-Ostat će mi u lijepom sjećanju i kao dragi profesor na Višoj pomorskoj školi u Dubrovniku i kao pročelnik Odjela za komunikologiju po dobrim organizacijskim sposobnostima, strpljenju, mirnoći i nadasve po savjetu po kojemu je i sam postupao: ‘Kad tražimo suradnike, trudimo se naći bolje od nas jer ćemo tako i mi napredovati i razvijati se.’ – zapisao je profesor Sveučilišta u Dubrovniku Đorđe Obradović na svom Facebook profilu o dr. sc. Milanu Kiperašu.

Dr. sc. Milan Kiperaš u mirovinu je otišao 1. listopada 2009. godine, nakon 44 godine rada u visokom obrazovanju studenata u Dubrovniku, gdje je ostavio neizbrisiv trag. Rodio se 23. ožujka 1939. u Kiperu, općina Trebinje. Osnovnu školu završio je 1955. u Goraždu, Učiteljsku školu 1960. u Mostaru, a studij sociologije 1964. na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Bio je dugogodišnji nastavnik u obrazovnim ustanovama u Dubrovniku, a započeo je 1965. godine kao gimnazijski profesor. Tri godine nakon toga angažiran je kao vanjski suradnik, a od 1978. bio je stalni zaposlenik Više pomorske škole, zatim Pomorskog fakulteta, Veleučilišta te Sveučilišta u Dubrovniku.

Magistrirao je 1977., a doktorirao 1982. i bio tada jedini nastavnik Više pomorske škole u stalnom radnom odnosu s doktoratom znanosti. U 1985. i 1986. godini obavljao je dužnost dekana Više pomorske škole u dosta složenim uvjetima integracije viših pomorskih škola u Dubrovniku i Splitu. Godine 1987. izabran je za docenta, a 1999. za profesora visoke škole u trajnom zvanju na Veleučilištu u Dubrovniku.

-Umješnim vođenjem Odjela za komunikologiju u razdoblju od travnja 2004. do svibnja 2008., nazočnošću svim sjednicama i aktivnim sudjelovanjem u radu Senata, odmjerenim predstavljanjem Odjela u javnim medijima i na druge načine dr. sc. Milan Kiperaš pridonio je i afirmaciji Sveučilišta u Dubrovniku. Stalno unapređujući i uspješno primjenjujući poželjnu metodiku visokoškolske nastave u svom višegodišnjem radu, dr.sc. Milan Kiperaš ostat će u sjećanju brojnih generacija studenata kao jedan od nastavnika koji je primjerno obavljao nastavnu i druge aktivnosti presudne za njihovo kvalitetno opće i profesionalno obrazovanje – zapisano je između ostaloga u godišnjaku Sveučilišta u Dubrovniku prigodom njegovog odlaska u mirovinu.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist