Aktualno

Preminuo je prvi konavoski načelnik Luka Korda

Prvi načelnik Konavala Luka Korda preminuo je u 80. godini života. Bivši konavoski načelnik rođen je na Grudi 12. listopada 1939. godine. Prije dolaska na čelo ove općine 1993. godine radio je u Zračnoj luci Dubrovnik. Zadnji mandat završio mu je 2017. godine.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je izraze sućuti obitelji preminulog prvog načelnika Konavala Luke Korde.

-Izgubiti nekoga uvijek je teško, no odlaskom s ovog svijeta Luke Korde, Konavle nisu izgubile samo velikog čovjeka, izgubile su velikog Konavljanina. Kao dugogodišnji načelnik naše općine, Luka Korda zadao je put obnove u ratnim godinama, ali i prosperetiteta u onima koje su uslijedile. Njegovo čvrsto uvjerenje da je ključ obnove Konavala brzi povrat ljudi rezultiralo je time da su Konavle, uz puno predanog rada, danas među najuspješnijim općinama u Hrvatskoj. Danas nastavljamo istim putem za svaku Konavoku i Konavljanina. Neka mu je laka hrvatska zemlja – napisao je Lasić.

Pročitajte još

KORČULANSKI PČELAR VLAHO KOMPARAK Od meda se može preživjeti, a od turizma živjeti. Napravio sam idealan spoj!

Barbara Đurasović

Državna matura uspješnija od prošlogodišnje, ‘palo’ 60 posto manje učenika

Dulist

NOVE MJERE Od danas u spenzu s maskom!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija