Natrag
16.2.2019 00:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Preminula Sally Jean Marojica

2.8.2013 @ 16:14 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Počasna konzulica Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Hrvatskoj Sally Jean Marojica preminula je u srijedu, 31. srpnja.

Marojica je bila konzulica u Dubrovniku više od 30 godina, a 1992. godine britanska kraljica Elizabeta II dodijelila joj je titulu MBE (Officer of the Order of the British Empire).

Rođena u Liverpoolu, Sally Jean Marojica prvi put je u Dubrovnik stigla kasnih 60-ih godina prošlog stoljeća kao zaposlenica jedne britanske putničke agencije. Uskoro se zaljubila u Dubrovnik, ali i u svog supruga Pera Marojicu pa je odlučila ostati u Hrvatskoj.

Krajem 80-ih godina Marojica je postala prva britanska počasna konzulica u Dubrovniku, a tu dužnost obnašala je s ponosom i velikom željom za pomoći ljudima u nevolji. Bila je u Dubrovniku i ratne 1991. godine, kada je kao bivša balerina podučavala djevojčice plesu. Kada je 1996. godine Dubrovnik posjetio i Princ Charles, Marojica je također imala značajnu ulogu.

Kako stoji na stranicama britanske vlade, Sally Jean Marojica bila je pouzdana kolegica i prijateljica, koja je ostavila trag na svima koje bi susretala. Bila je ponosna na svoj posao, svoju domovinu, ali i na grad kojeg je prisvojila. Tisuće britanskih turista kojima je tijekom dugogodišnje karijere pomogla zahvalni su joj na predanosti i suosjećajnosti.

Sprovod počasne konzulice Ujedninjenog Kraljevstva Sally Jean Marojica bit će u nedjelju, 4. kolovoza 2013. godine u 19 sati na mjesnom groblju Sv. Ilara u Mlinima.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana