Kultura

PREMIJERA U KAZALIŠTU Salve smijeha na Bajci o baki Mokoš

Druga ovosezonska premijera, ujedno i posljednja u ovoj sezoni, naziva ‘Bajka o baki Mokoš’ odigrana je ovog četvrtka u Kazalištu Marina Držića. Autorska predstava namijenjena malima, ali i velikima dolazi iz kreativnog uma dubrovačke glumice i redate­ljice Srđana Šimunović. Zaslužna je za tekst i režiju, a prihvatila se i – glume. Svojih je 15 godina znanja i iskustva u zagrebačkom Kazalištu Mala scena ‘pretočila’ u ovu bajku mjuzikl. ‘Bajka o baki Mokoš’ posvećena je Ivani Brlić Mažuranić, ali i kreativnom rastu redateljice i autorice Srđane Šimunović.

-Ovo je mitološko-ekološka priča koju sam dijelom izmaštala, a dijelom se naslanja na legende o rijeci Ombli i njenim kladencima. Dio likova preuzet je iz u Slavenskog Panteona: Mokoš – Perun – Velez; te sam se ponovno vratila čitanju prekrasnih Priča iz davnine – I.B. Mažuranić. Šuma je dio nas i mi smo dio šume, ako izgubimo šume izgubit ćemo bio-raznolikost vrsta koje postoje na Plavom planetu. Potrebno je podizati svijest djece o redu i harmoniji koja je postoji u prirodi, a čovjekovim djelovanjem svakim danom je sve više narušena – rekla je o predstavi Šimunović. Baku Mokoš utjelovila je glumica Izmira Brautović, Velez je pak Dražen Čuček, Perun Nikola Sekulo, u ulozi je mjeseca Mirej Stanić, gorske vile Srđana Šimunović, djeva je Nika Lasić, pčelica Carmela Grgurević, papagalo Messi Bojan Beribaka, knez Orsat Soko Hrvoje Sebastijan te narator Maro Martinović.

Dodajmo i da su reprizne izvedbe predstave na rasporedu 7. i 8. prosinca u 18 sati te 9., 10., 11. i 12. prosinca u 10 i u 12 sati.

Kako je izgledala sama premijera kao i domjenak iza nje, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

LINĐOVICE I NJIHOVIH 20 GODINA Ljubav prema klapskoj pjesmi povezala nas je u veliku obitelj

Leona Rašica

Dubrovačke ljetne igre gostuju na KotorArt festivalu

Dulist

O mentalnom zdravlju mladih progovorila ‘Marta i sedam strahova’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija