Kultura

PREMIJERA ‘KOD BIJELOG KONJA’ Robert Bošković požnjeo novi uspjeh!

Dubrovčanin Robert Bošković sjajno radi svoj redateljski posao. To smo znali još od ranije, potvrda je stigla i velikim hitom ‘Trubadur’, a u petak navečer novi uspjeh stigao je premijerom operete ‘Kod bijelog konja’ u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek.

Riječ je o opereti u tri čina austrijskog skladatelja Ralpha Benatzkyog prema komediji Oscara Blumenthala i Gustava Kadelburga, a obuhvatila je najveći ansambl i scenografiju osječkog HNK, uz niz solista, zbor, orkestar, plesnu skupinu HNK Osijek i studente osječke Umjetničke akademije. Inače, ova opereta u Osijeku je odigrana posljednji put 1958. godine pa je ovo pravi ‘come back’ uspješnice nakon 60 godina.

Radnja operete događa se 30-ih godina prošlog stoljeća u kupališnom mjestašcu St. Wolfgang na Wolfgang jezeru kod austrijskog Salzkammerguta.

Dirigent opere je Mladen Tutavac, za adaptaciju i dramaturgiju teksta zadužen je bio Davor Špišić, asistent redatelja je Vedran Komerički, scenografkinja Vesna Režić, koreograf Dejan Jakovljević, dizajnerica svjetla Vesna Kolarec, a kostimografkinja Dubrovkinja Duška Nešić Dražić.

Potvrdio je ovom premijerom Bošković riječi intendanta HNK Osijek Božidara Šnajdera kako je ta kazališna kuća došla u sami vrh te tamo namjerava ostati. A recept uspjeha je jasan – našem Robiju dajte još posla!

Pročitajte još

‘Početak kraja’ umjetnice Maje Kovačević u Galeriji Flora

Dulist

Negromant je probudio Grad. Otvorene su 71. Igre!

Dulist

REDATELJICA MARINA PEJNOVIĆ Negromant će probuditi Grad!

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija