Hrvatska

‘PREMIJER NA VLADI ‘Gradnja Pelješkog mosta ne utječe na pitanje granice između Hrvatske i BiH’

Gradnja Pelješkog mosta ni na koji način ne utječe na pitanje granice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine – rekao je na početku današnje sjednice Vlade premijer RH Andrej Plenković, osvrnuvši se na potpisivanje ugovora između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija za gradnju Pelješkog mosta.

Istaknuo je kako dimenzije mosta omogućuju bilo kojoj vrsti plovila da nesmetano dolazi i izlazi iz luke Neum.
-Prema BiH s poštovanjem nastupamo, i smatramo da izgradnja ovoga mosta može pomoći i sprječavanju velikih gužvi koje su se zbog dva granična prijelaza cijele sezone stvarale u Neumu. Kombinacija svih ovih učinaka na BiH i Hrvatsku može djelovati isključivo pozitivno – rekao je premijer, istaknuvši kako je nakon dugog niza godina Hrvatska došla u poziciju da njeno kopno postane jedinstveno.

-Spajanje juga Hrvatske strateški je cilj niza vlada RH u proteklim godinama, saborskih inicijativa i brojnih poticaja iz Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovnika. Ovo je sjajan trenutak za Hrvatsku, za investicije, bitan je ne samo za korporaciju koja je dobila posao na natječaju već i za hrvatske kompanije koje će se pojaviti kao podizvođači, za prometno povezivanje i turizam, ali je strateški važan i za naše članstvo u EU. Uvjeren sam da će realizacija ovog projekta biti značajan poticaj i zamah hrvatskom gospodarstvu i investicijama – rekao je Plenković

Pročitajte još

NESLUŽBENO Od utorka opet skuplje gorivo

Dulist

Trend ubrzavanja rasta inflacije prekinut u travnju

Dulist

SLIKA POTRAŽNJE Stavovi i potrošnja turista istražit će se u cijeloj Hrvatskoj

Dulist