Natrag
22.2.2019 01:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Premijer Milanović ponudio nove mjere

19.2.2013 @ 22:29 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Premijer Zoran Milanović ponudio je „jedino moguće i odgovorno rješenje“ koje se trebalo donijeti čim je njegova vlada stupila na vlast.

-Morat ćemo smanjiti bruto plaće za tri posto za sve zaposlene u javnom sektoru, od predsjednika Republike i mene pa do činovnika i službenika javnih službi što je na neto plaći nešto manji postotak. Tu moram izuzeti učitelje i nastavnike u osnovnim i srednjim školama kojima ćemo povećati koeficijent pa će imati malo veće plaće – izjavio je premijer u razgovoru za RTL televiziju.
 
Po njemu, alternativa su otkazi, a dodao je i kako se smanjanjem plaće smanjuju koeficijenti, no neće se dirati u osnovicu. Premijer je naglasio da očekuje razumijevanje svih zaposlenih u javnom sektoru.
 
– Mi se moramo držati ciljeva, ne smijemo prelaziti određene plafone deficita. Lako za rejting agencije, ali ako probijemo plafon deficita onda će možda reagirati, a to ne smijemo dopustiti –  zaključio je Milanović.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana