Natrag
27.5.2018 21:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Premijer Milanović otvorio Croatia Summit

6.7.2012 @ 20:05 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Počeo je sedmi Croatia Summit, na kojem se okupilo oko 200 šefova vlada, ministara i drugih visokih predstavnika zemalja Europe, Sjeverne Amerike i južnog Mediterana koji će razmatrati aktualna pitanja izgradnje države i iskustava Europske Unije.

Teme ovogodišnjeg Croatia Summita su politički, sigurnosni i gospodarski aspekti i mogućnosti izgradnje stabilne i prosperitetne budućnosti za zemlje jugoistočne Europe i šireg EU susjedstva. 
Otvorio ga je premijer Zoran Milanović. 

– Arapsko proljeće mnogo je toga promijenilo i u Europi još nema suglasja kako pristupiti tim događajima, pa je tema za razgovor o tome, kao i o putu zemlja regije prema punopravnom članstvu u EU još mnogo – rekao je premijer Milanović koji je pozvao članice EU koje to još nisu učinile da ratificiraju sporazum o pridruživanju Hrvatske. 

Ivo Josipović, predsjednik RH zaželio je uspješan rad na ovogodišnjem Croatia Summita dodavši:
– Hrvatska i EU, koja i sama prolazi kroz izazove i preispitivanja, napravile su najviše upravo kad im je bilo najteže- zaključio je. 

Dio sudionika stiže sutra tokom dana kada se očekuje i glavna rasprava, a ovaj Summit bit će prilika i za niz razgovora i susreta državnika. Naravno, prate ga i jake mjere osiguranja, koje dovode do zastoja u prometu ili pak prekida. Stoga, imajte strpljenja.
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana