Županija

PREKOGRANIČNA SURADNJA HR-BIH-CG Otvoren natječaj za trilateralni program u vrijednosti od 26 milijuna eura

PREKOGRANIČNA SURADNJA HR-BIH-CG Otvoren natječaj za trilateralni program u vrijednosti od 26 milijuna eura

Otvoren je 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga koji se provodi u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020..

Cilj natječaja je jačanje društvenog, gospodarskog i teritorijalnog razvojaprekograničnog područja kroz provedbu zajedničkih projekata na području Dubrovačko-neretvanske županije, te još 11 županija u Hrvatskoj,109 općina u Bosni i Hercegovini,Brčko Distriktte 10 općina u Crnoj Gori.

Na trilateralni program, projekte mogu prijaviti jedinice lokalne i područne samouprave, javna tijela koje osniva državaili lokalna područna samouprava, organizacije civilnog društva, komore i slično.

Prioriteti poziva su jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi, zaštita okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanje prevencije rizika i promicanje održive energije i energetske učinkovitosti, doprinos razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine te jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u Programskom području.

Ukupna vrijednost 2. Poziva je 25.966.626,00 eura, od čega je 85 posto tj. 22.579.675,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a nacionalno sufinanciranje iznosi 3.386.951,00 eura.

Na 1. Poziv prijavljena su 164 projektna prijedloga od kojih je sufinancirano njih 21. Infrastrukturne aktivnosti bile su vrijedne 6.843.802,00 eura dok je nabavljeno opreme u vrijednosti od 4.921.178,00 eura. Osim toga, više od  tri tisuće osoba je prošlo različite edukacije, pripremljeno je više od 50 strateških dokumenata, 40 objekata obnovljeno je za turističke svrhe, više od 940 tisuća osoba dobilo je bolje zdravstvene i socijalne usluge.

Detalji Poziva predstavljeni su na informativnom danu u Tivtu 4. listopada na čemu su sudjelovale predstavnice Regionalne agencije DUNEA i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ. Informacije o specifičnim ciljevima poziva, aktivnostima i financijskim elementima Olja Trković i Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA predstavile su kolegama iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Informativni dani organizirat će se još 11. studenog u Livnu te 12. studenog u Bihaću.  Poziv na dostavu projektnih prijedloga je otvoren do 20. prosinca 2018. do 12 sati.

Više informacija o pozivu možete naći ovdje.

ProjektDNŽ koordinacija razvoja i jačanje razvojnih kapaciteta korištenja ESI fondova 

PREKOGRANIČNA SURADNJA HR-BIH-CG Otvoren natječaj za trilateralni program u vrijednosti od 26 milijuna eura

‘Europska unija’
‘Zajedno do fondova EU’
PREKOGRANIČNA SURADNJA HR-BIH-CG Otvoren natječaj za trilateralni program u vrijednosti od 26 milijuna euraPREKOGRANIČNA SURADNJA HR-BIH-CG Otvoren natječaj za trilateralni program u vrijednosti od 26 milijuna eura
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist