Grad

Preko milijun kuna bespovratnih EU sredstava za vrtić ‘Izviđač’!

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja Republike Hrvatske i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelili su Gradu Dubrovniku bespovratna sredstava u iznosu od 1.040.665,61 kuna za energetsku obnovu dječjeg vrtića ‘Izviđač’.

Sredstva su kao i u slučaju vrtića ‘Ciciban’ osigurana u sklopu Poziva ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’ u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’.

Od traženih bespovratnih sredstava u iznosu od 1.048.494,98 kuna dodijeljeno je 1.040.665,61 kuna, dok odobreni ukupni prihvatljivi troškovi za energetsku obnovu iznose 2.818.148,61 kuna, obavijestili su Grad Dubrovnik iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Postupak dojele sredstava nastavlja se donošenjem Odluke o financiranju koju donosi nadležno Ministarstvo te konačno sklapanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

U dječjem vrtiću koji pokriva područje Ploča, Grada, Pila i Konala djeluje 7 odgojnih skupina (3 jasličke i 4 vrtićke).

Podsjetimo, za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u dječjim vrtićima ‘Ciciban’ i ‘Izviđač’ Gradu Dubrovniku dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu 1.567.835,34 kuna. U tijeku je i energetska obnova OŠ Lapad za koji projekt je veći dio ukupnog iznosa sufinanciran EU sredstvima; i to 2,7 milijuna kuna od strane Ministarstva graditeljstva i 2,45 milijuna kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja, dok Grad Dubrovnik u investiciji sudjeluje iznosom 2,45 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ŠUICI: Ova kandidatura je vrijedno priznanje Vama osobno, ali i Gradu Dubrovniku

Dulist

RADOVI VRIJEDNI 100 TISUĆA KUNA Ulica od Maslinate dobila četiri nove pale

Dulist

PROVJERITE GDJE Sanitat noćas nastavlja sa zaprašivanjem komaraca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija