Natrag
26.3.2019 11:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Preko granice do plaće od 10 tisuća eura

18.4.2012 @ 10:40 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Nezaposlenim Hrvati kojih je iz mjeseca u mjesec nažalost sve više mogli bi svoju priliku potražiti u NATO-u ili pak u nekoj od institucija Europske unije.

Naime, u tijeku je natječaj Sjevernoatlantskog saveza, piše Slobodna Dalmacija, koji traži 30 novih djelatnika u sjedištu Saveza u Bruxellsu, u raznim diplomatskim predstavništvima po Europi, kao i u misijama na Kosovu i Afganistanu. Radi se o civilnom, tzv. međunarodnom osoblju NATO-a.

O kategoriji radnog mjesta naravno ovise i mjesečna primanja koja se kreću od 10 440 eura, što je najviši iznosa za poslove rukovodećih službenika i savjetnika, dok najniži iznos primanja iznosi 2400 eura i to za poslove administrativnog referenta, osiguranja, te za tehničke poslove.

Kad je riječ o zapošljavanju u institucija EU-a, prilika našim građanima pruža se već u 6. mjesecu kada se raspisuje natječaj za zapošljavanje naših državljana koji žele raditi u EU institucijama.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana