Županija

PREKO 800 SUDIONIKA Uskoro forum o Jadransko-jonskoj regiji

PREKO 800 SUDIONIKA Uskoro forum o Jadransko-jonskoj regiji

U Palači Ranjina održan je sastanak župana Dobroslavića s predstavnicima MVEP-a s ciljem pripreme za organizaciju godišnjeg foruma Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR), koji će se održati u Dubrovniku 12-13 svibnja 2016. godine.

Obzirom na poseban interes i aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije kroz Jadransko-jonsku euroregiju razgovaralo se o mogućim temama i posebnim radionicama u okviru Foruma.

Forum će okupiti oko 800 sudionika uključujući ministre vanjskih poslova država sudionica Strategije, visoke predstavnike Europske komisije, dionike iz nadležnih ministarstava, jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovnih i znanstveno-istraživačkih institucija, privatnog sektora, civilnog društva i druge.

Raspravljat će se o provedbi Strategije u okviru četiri stupa; povezivanja regije, plavog rasta, kvalitete okoliša te održivog i konkurentnog turizma.

Župan Dobroslavić je pritom naglasio značaj Foruma kao platforme za isticanje i promicanje hrvatskih projektnih prioriteta unutar same Strategije, te njegovu vrijednost u kontekstu promocije Hrvatske i Dubrovnika kao turističke destinacije koji posjeduje sve potrebne preduvjete za organizaciju ovog značajnog događaja.

Pritom je istaknuo kako je Hrvatska unutar Strategije su-koordinator IV. stupa pod nazivom „Održivi turizam“.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist