Aktualno

Investitori zainteresirani za hotele Maestral i Plat

Investitori zainteresirani za hotele Maestral i Plat

U srijedu 26. ožujka 2014. u 15 sati je istekao je rok za iskazivanje neobvezujućeg interesa za kupnju dionica trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske: Hoteli Maestral d.d. Dubrovnik, Hoteli Plat d.d. Plat, Imperial d.d. Rab i Jadroplov d.d. Split.

Do navedenog roka je u Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pristiglo ukupno 57 ponuda za sva četiri trgovačka društva, međunarodnih i domaćih ponuditelja.

– Iznimno smo zadovoljni i ugodno iznenađeni ovako velikim odazivom zainteresiranih investitora, posebno jer je riječ i o trima turističkim društvima čime se nastavlja uzlazni trend velikih investicija u turizmu. Očito je da postoji interes za investiranje u Hrvatsku, a na tragu ovako dobrog odaziva ćemo pripremati i ostala društva od nestrateškog interesa za natječaje – rekao je Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

– Obzirom da su predmet ovog interesa trgovačka društva koja kotiraju na burzi (osim Hotela Plat d.d.), nismo u mogućnosti otkriti konkretna imena zainteresiranih investitora, niti pojedinačnu brojku pisama interesa za svako od društava – pišu iz ureda.

U prvom krugu koji je završio, utvrdio se interes za kupnju dionica Društva, dok se u drugom krugu planira pozvati na podnošenje obvezujućih ponuda samo investitore koji su Centru za restrukturiranje i prodaju u prvom krugu dostavili pismo namjere za kupnju (dakle 57 zainteresiranih investitora), te oni koji tijekom drugog kruga javnog prikupljanja ponuda otkupe ponudbenu dokumentaciju.

Dakle, samo investitor koji otkupi ponudbenu dokumentaciju imati će mogućnost posjete Društvu u cilju izrade vlastitog “due diligence” postupka prije podnošenja obvezujuće ponude za kupnju dionica. O navedenom, kao i o uvjetima prodaje dionica Društva, svaki potencijalni investitor koji je dostavio pismo namjere u prvom krugu, biti će pojedinačno informiran.

– Napominjemo da investitori koji su se javili u prvom krugu nisu dužni predati i pismo interesa za drugi, obvezujući krug, niti otkupiti dokumentaciju – zaključuju.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist