Zanimljivosti

PREKO 200 SUDIONIKA Druženje osam dalmatinskih dijabetičkih udruga u Dubrovniku

PREKO 200 SUDIONIKA Druženje osam dalmatinskih dijabetičkih udruga u Dubrovniku

Udruga Slatki život Dubrovnik u nedjelju je održala XXII. Koordinaciju i Susret dalmatinskih dijabetičkih udruga u restoranu Mimoza.

Udruga je ovim putem održala i redovnu skupštinu i proslavila 14. rođendan. Program je okupio preko 200 sudionika iz osam dalmatinskih dijabetičkih udruga.

Program je otvorio Pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, koji je pozdravio okupljene u ime Grada Dubrovnika i istaknuo kako je Grad uvijek bio partner Udruzi, te da se nada da će se u nadolazećem razdoblju zadržati iste smjernice.

Koordinator dijabetičkih udruga Dalmacije Branko Lulić istaknuo je ciljeve ovih susreta, a kroz koje se svi članovi udruga informiraju o novostima u svijetu dijabetesa, a upoznaju se i ljepote od Zadra do Dubrovnika.

Nakon brze marende, slijedio je đir dalmatinskih dijabetičara s vodičima po Gradu i izlet na Lokrum, a članovi Udruge Slatki život održali su redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu i usvojili izvješća za prethodno razdoblje i plan rada za naredno razdoblje.

Nakon povratka i ručka u Restoranu Mimoza sudionici Susreta su nastavili istraživati prošlost, sadašnjost, kulturu i tradiciju Dubrovnika na Gradskim zidinama i tvrđavi Lovrijenac.

Na radnom sastanku XXII. Koordinacije razgovaralo se kroz više točaka o potrebnim mjerama za bolju edukaciju bolesnika i boljoj prevenciji komplikacija dijabetesa. Mjerodavnima će se uputiti dopisi sa našim zahtjevima, a koji su opravdani i u konačnici će voditi smanjivanju troškova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a na koje sada odlazi više od 4 milijarde kuna.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist