Natrag
21.2.2019 10:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prekinut štrajk stjuardesa, letovi normalizirani

21.5.2013 @ 19:15 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Stjuardese Croatia Airlinesa prekinule su štrajk nakon što su postigle dogovor s upravom nacionalne zračne kompanije.

– Štrajk je prekinut. Sami detalji oko sporazuma s upravom još uvijek se razrađuju. Mi smo pristali na većinu ustupaka koji su od nas traženi – kazala je za večernji.hr Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja.

– Procijenili smo da bi u ovom trenutku naše daljnje inzistiranje na štrajku bilo kontraproduktivno za sve nas – dodala je.

Najavila je da normalna uspostava prometa Croatia Airlinesa stupa na snagu sutra u pet sati ujutro. Kazala je i da će poslije otkriti detalje dogovora s upravom i na što su stjuardese na kraju pristale da bi se štrajk prekinuo.

Lojo je kazala da je je sindikat pristao na smanjenje plaće od devet posto, ali 42 radnice neće dobiti otkaz zbog masovnog bolovanja, što je Uprava prije najavljivala. Ovim dogovorom prekinut je osmodnevni štrajk, a pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavljaju se.

Piloti su još jučer prekinuli štrajk nakon što su s upravom našli kompromisno rješenje oko svojih zahtjeva.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana