Zanimljivosti

PREGRŠT ZANIMLJIVIH DOGAĐANJA Noć Neumljana i prijatelja iduće subote u ‘Adriatica’

Zavičajna udruga Neum 2014.

U narednim danima Zavičajna udruga Neum organizira nekoliko zanimljivih programa te samim tim poziva na njih svoje članove i prijatelje. Niz događanja započinje Svetom Misom koju će predvoditi pater Vinko Maslać, u nedjelju 17. studenog s početkom u 19. sati u crkvi Sv. Petra na Boninovu, namijenjenoj za pokojne iz župa Neum, Gradac, Hutovo i Hrasno te sjećanjem na žrtve Vukovara.

Naredno vrijedno događanje u organizaciji ove udruge je predstavljanje dvije knjige, koje će se održati u četvrtak, 21. studenog s početkom u 19 sati u zgradi Općine Župa dubrovačka. Nakon Dubrovnika, tu večer će se i u Župi predstaviti nova vrijedna i značajna knjiga Stanislava Vukorepa „Sjahali kićeni svatovi“, o kojoj će uz autora govoriti doc. dr. sc. Marinko Marić, Vesna Papac Slobođan i prof Ivan Kukrika, te nova knjiga pjesnikinje Vesne Papac Slobođan „Na izvoru lijeka“ o kojoj će uz autoricu govoriti prof Luka Šimunović i Stanislav Vukorep.

Svakako treba napomenuti uz ovu književnu večer kako se u svim svojim do sada objavljenim knjigama Stanislav Vukorep iscrpno bavi istraživanjem povijesti, tradicije, navika i običaja, zapravo baštinom Južne ili Donje Hercegovine, a i puno šire, obuhvativši često i dubrovački kraj, kao što je bio slučaj sa njegovom izuzetno vrijednom i važnom knjigom „Pruge koje su život značile“. Slično je i u ovoj novoj Vukorepovoj knjizi, u kojoj je nakon godina istraživanja, bilješki i razgovora prikupio i sačuvao nekadašnje običaje i tradiciju pučkih svadbi, čime je iznova potvrdio svoj veliki osobni doprinos čuvanju tradicije i baštine kojoj je vrijedno posvetio sve svoje godine rada i istraživanja, na čemu mu svi trebamo biti iskreno zahvalni.

A završni program u ovom nizu u organizaciji Zavičajne udruge Neum je možda članstvu i našim sugrađanima i najzanimljiviji, a to je nova zabavno – kulturno – folklorna večer najavljena za subotu 23. studenog s početkom u 19 sati i dalje dugo u noć, u hotelu Adriatic, a u kojoj sudjeluju Mate Bulić i KUD Neum.

Pročitajte još

[VIDEO] Prosula se Linđova pjesma Gradom

Dulist

VIDEO/PRESLADAK PRIZOR U Mlinima se izleglo čak 14 pačića

Dulist

PRIPAZITE Kako se zaštititi od velikih vrućina?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija