Zanimljivosti

PREGRŠT ZANIMLJIVIH DOGAĐANJA Noć Neumljana i prijatelja iduće subote u ‘Adriatica’

Zavičajna udruga Neum 2014.

U narednim danima Zavičajna udruga Neum organizira nekoliko zanimljivih programa te samim tim poziva na njih svoje članove i prijatelje. Niz događanja započinje Svetom Misom koju će predvoditi pater Vinko Maslać, u nedjelju 17. studenog s početkom u 19. sati u crkvi Sv. Petra na Boninovu, namijenjenoj za pokojne iz župa Neum, Gradac, Hutovo i Hrasno te sjećanjem na žrtve Vukovara.

Naredno vrijedno događanje u organizaciji ove udruge je predstavljanje dvije knjige, koje će se održati u četvrtak, 21. studenog s početkom u 19 sati u zgradi Općine Župa dubrovačka. Nakon Dubrovnika, tu večer će se i u Župi predstaviti nova vrijedna i značajna knjiga Stanislava Vukorepa „Sjahali kićeni svatovi“, o kojoj će uz autora govoriti doc. dr. sc. Marinko Marić, Vesna Papac Slobođan i prof Ivan Kukrika, te nova knjiga pjesnikinje Vesne Papac Slobođan „Na izvoru lijeka“ o kojoj će uz autoricu govoriti prof Luka Šimunović i Stanislav Vukorep.

Svakako treba napomenuti uz ovu književnu večer kako se u svim svojim do sada objavljenim knjigama Stanislav Vukorep iscrpno bavi istraživanjem povijesti, tradicije, navika i običaja, zapravo baštinom Južne ili Donje Hercegovine, a i puno šire, obuhvativši često i dubrovački kraj, kao što je bio slučaj sa njegovom izuzetno vrijednom i važnom knjigom „Pruge koje su život značile“. Slično je i u ovoj novoj Vukorepovoj knjizi, u kojoj je nakon godina istraživanja, bilješki i razgovora prikupio i sačuvao nekadašnje običaje i tradiciju pučkih svadbi, čime je iznova potvrdio svoj veliki osobni doprinos čuvanju tradicije i baštine kojoj je vrijedno posvetio sve svoje godine rada i istraživanja, na čemu mu svi trebamo biti iskreno zahvalni.

A završni program u ovom nizu u organizaciji Zavičajne udruge Neum je možda članstvu i našim sugrađanima i najzanimljiviji, a to je nova zabavno – kulturno – folklorna večer najavljena za subotu 23. studenog s početkom u 19 sati i dalje dugo u noć, u hotelu Adriatic, a u kojoj sudjeluju Mate Bulić i KUD Neum.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist